VBRO

Regio-nieuws in het kort

Packo Cooling in Zedelgem zal de boeken neerleggen. Een overname raakte uiteindelijk niet rond. 90 mensen verliezen daardoor hun job. De curator zal bekijken wat er nog mogelijk is voor het personeel. Sinds 1964 maakt Packo Cooling melkkoeltanks in Zedelgem.

Nu zaterdag 4 maart is er Karnavalstoet in Brugge. De stoet vertrekt om 15.30 uur op het Zand. De Brugse Karnaval Raad hoopt op heel wat groepen en wagens. Vorige zaterdag was er nog Karnavalstoet in Zeebrugge.

In het woonzorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis werd de 100ste verjaardag van Yolanda Everaert gevierd. Ze groeide op langs de Gentpoortvest in Brugge. Yolanda  werkte eerst in het hotel Saint-Christophe in de Oude Gentweg; later was ze werkzaam in de Brugse Wollestraat. Na haar huwelijk kreeg ze één zoon, namelijk Johnny. Yolanda Everaert woont inmiddels bijna vier jaar in het woonzorgcentrum Van Zuylen.

Een Wit-Russische oppositieleidster wordt morgen dinsdag op het Brugse Stadhuis ontvangen door schepen Minou Esquenet. Ze komt in Brugge ook spreken voor de studenten van het Europacollege.

Vandaag starten werken in Sint-Andries, voor de bovenbouw van de Hogeweg en de Sint-Hubertuslaan. De werken zullen duren tot 10 april.

Het voorbije weekend heeft een zware brand gewoed in de pitazaak in de Dorpsstraat in Westkapelle. De zaak liep zware schade op. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al stevig aan het woeden.

En VTM zal een tv-reeks maken over de werking van de haven van Zeebrugge en Antwerpen. Later op het jaar starten de opnames voor de reeks.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat