VBRO

Regio-nieuws in het kort

De gemeenteraad van Brugge kwam maandagavond opnieuw bijeen. Er waren heel wat interpellaties op het programma onder meer over de nieuwe brug van Steenbrugge en het voetbalstadion. Er zijn intussen al 45 bezwaarschriften binnen van omwonenden van de brug van Steenbrugge.

Half april starten opnieuw de openluchtconcerten in Brugge. Op 15 april mag de SFX Speelschaar de spits afbijten met een optreden op de Burg.

De Wollestraat in Brugge is sinds maandag weer open voor het verkeer. De straat kreeg een nieuwe wegdek. De werken zijn begin dit jaar gestart en werden dus binnen de twee maanden afgerond.

In het Congrescentrum Oud Sint-Jan in Brugge was het lang stil. Daar komt nu verandering in want op 17 maart start er een nieuwe expo rond Body Vitals. Oud Sint-Jan zoekt op vandaag trouwens nog een communicatie-marketingmanager die ook kan werken voor het Boudewijn Seapark. Beiden resorteren immers onder dezelfde eigenaars.

In de Reigerslaan in Zedelgem hebben onbekenden ingebroken in een woning. Ze gingen aan de haal met enkele flessen wijn. De lokale politie is een onderzoek gestart.

Een Brugse advocate ontkent haar rol in een drugsbende die actief was in het zuiden van de provincie. Het drugslabo werd ontdekt in Lendelede.

Voor de start van de Ronde van Vlaanderen werden nieuwe kleurrijke vlaggen besteld. De N-VA en het Vlaams Belang betreuren dat de stad geen gebruik zal maken van de eigen Brugse stadsvlaggen en de Vlaamse leeuw vlaggen. Er was heel wat gekibbel rond die vlaggen.

Voetbal. Jong Male VV staat momenteel tweede in het klassement van tweede provinciale, dit na Bredene. Jong Male ging afgelopen weekend met 1-4 winnen op Loppem. En de wedstrijd van de U21 van Jong Male tegen Damme werd stil gelegd. Een boze supporter had de scheidsrechter bedreigd. De Brugse politie moest zelfs tussen beide komen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat