VBRO

Regio-nieuws in het kort

Langs de Generaal Lemanlaan in Assebroek zijn donderdag twee fietsers gewond geraakt toen een wagen op het fietspad was terecht gekomen. Beide fietsers werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Deze maand lopen verschillende cruise-schepen Zeebrugge aan. Woensdag ging het om de Aida Prima en donderdag om de Aida Bella. Zij zorgen dezer dagen telkens voor extra toeristen in Brugge, samen met de Walen die nu genieten van hun tweede week Krokusvakantie. De spreiding van de vakantie is ook te merken in de vakantieparken aan de kust.

De douane heeft een bijzonder grote vondst gedaan in de haven van Zeebrugge. Ze hebben 2500 kilogram hasj gevonden tussen een lading fruit. Het goedje heeft een straatwaarde van 250 miljoen euro. In het dossier werden vijf personen ingerekend.

Op de gewestwegen kan je deze namiddag hinder verwachten van boeren die met hun tractoren op terugweg zijn van de boerenbetoging in Brussel. De landbouwers laten van zich horen in het dossier rond het stikstofakkoord.

Op de campus Molenerf in Brugge werd een volgend regenboogzebrapad gerealiseerd tussen Mintus en het CAW Noord-West-Vlaanderen. Het wordt nu maandag officieel in gebruik genomen. Eerder werd al zo’n gekleurd zeebrapad aangelegd aan de Bloedput in Brugge. Een dergelijk zeebrapad is echter niet comform de verkeerswetgeving.

Horeca Totaal uit Brugge is op overnamepad. Ze hebben nu de vroegere Metro-vestiging in Antwerpen overgenomen. Ook zij zijn actief als groothandel voor de horeca-sector.

De politiezone Het Houtsche, actief in regio Oostkamp, kan beschikken over nieuwe motoren. Die worden er voornamelijk ingezet voor tussenkomsten in het verkeer.

Twee directeurs van het AZ Sint Lucas in Assebroek zijn terug thuis. Ze gingen enkele weken helpen in hun zusterziekenhuis in Congo.

De werken aan de Pier in Blankenberge schieten vlotter op dan verwacht. Er werd een nieuwe wandelgang gerealiseerd naar het gebouw.

De gemeente De Haan heeft de begraafplaats aan de Nieuwesteenweg onthard. De paden werden vervangen door gras. Er werden verder nieuwe bomen en ook hagen geplant.

Het verbod op confetti tijdens de carnavalstoet in Heist zorgde voor merkbaar veel minder afval na de stoet. De opkuis verliep dan ook vlotter voor het gemeentepersoneel. Morgen zaterdag is er carnavalstoet in Brugge.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat