VBRO

Regio-nieuws in het kort

Op 92-jarige leeftijd is in Brugge Yvonne Verbeke overleden. Ze runde vele jaren de viswinkel Balbaert in de Leopold II laan in Brugge, eerst met haar man Wilfried en later met haar zoon Fernand Balbaert, dit van 1968 tot 2012. In 2018 verloor ze haar zoon aan kanker. De vishandel Balbaert was gekend voor hun gekruide wulken en garnalen. De uitvaartplechtigheid van Yvonne Verbeke is gepland in de kerk van Christus Koning op dinsdag 14 maart.

In Heist is E.H. Paul Lommez overleden. Hij werd geboren in 1923 en was dus 100 jaar. In 1947 werd hij tot priester gewijd. Hij was destijds leerkracht aan het Sint-Bernarduscollege van Knokke.

In Brugge is Paul Van Hees overleden. Hij was vele jaren de voorzitter van de Brugse Zeil en Yachtclub. Onder zijn toedoen kon de club verder uitgroeien.

En in Ver-Assebroek werd woensdag in intieme kring afscheid genomen van Walther Schorreel. Hij werd 91 en overleed vorige week thuis. De voormalige beroepsmilitair zal herinnerd worden als één van de medestichters van de Broederschap het Gulden Vlies waarvan hij jarenlang toegewijd secretaris was en lid van de Totetrekkersgarde, Brugges eerste Carnaval-vereniging.

De winterprik zorgde woensdag voor een drukke ochtendspits. Bussen van De Lijn liepen vertraging op. En door de sneeuw kon IVBO woensdag niet alle straten bedienen. Zij werden gehinderd door gladheid. IVBO houdt vandaag inhaalronden in Beernem, Damme en ook Zeebrugge.

De werken aan de Pier in Blankenberberge lopen vlotter dan verwacht. Er werd een nieuwe promenade gelegd naar het gebouw.

Nu zondag is er carnavalstoet in het centrum van Torhout. Er zal daar ook carnavalskermis zijn.

Nog tot 19 maart loopt in de Snuffel in de Ezelstraat in Brugge  de expo Droomreis met een veiling van 41 kunstwerken ten voordele van de vluchtelingen die in het tentenkamp in het Noord-Franse Duinkerke verblijven.

In de Botanieken Hof in Brugge zijn deze week werken gestart voor de aanleg van paden in dolomiet. Intussen is al een flink gedeelte van de paden op de Brugse Vesten aangepakt en op die manier vernieuwd.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat