VBRO

Regio-nieuws in het kort

Ondanks de grote bouwwerken aan AZ Sint-Lucas in Assebroek doen er zich weinig parkeerproblemen voor rond het ziekenhuis. Vriijwilligers staan de bezoekers van het ziekenhuis bij. De aannemer kan nu starten met de bovenbouw. De grote parking vooraan het ziekenhuis ging verloren door de werken.

Nu zaterdag is er nog de laatste carnavalstoet van Groot-Brugge, meer bepaald in Lissewege. Er zijn 15 wagens en groepen ingeschreven. Ook in Veldegem is er nu zondag nog carnavalstoet en is er ook kermis in het dorpscentrum.

Stephane Buyens van Le Fox in De Panne geeft één Michelin ster terug. Hij wil koken zonder druk. Naast chef is de keukenpiet ook nog schepen van de gemeente De Panne. En de vroegere uitbaters van Quatre Mains in Brugge gooien het alweer over een andere boeg. Ze zullen na hun vis-resto nu een Italiaanse zaak runnen, een tapasbar zoals in Venetie meer bepaald. Die krijgt de naam Bacaro met zich mee.

Boeren waren het voorbije weekend afgezakt voor de opening van de waterwindmolen Kwetshage. Minister Demir zou die komen openen. De minister is echter niet gekomen naar Jabbeke.

Het sportieve event ‘Miles for Smiles’ mocht het voorbije weekend 1500 sportievelingen verwelkomen in Brugge. Ze liepen doorheen de Brugse binnenstad voor het goede doel.

IVBO heeft een meertalige gids gemaakt in functie van het sorteren van afval zodat ook anderssprekenden die hier wonen of werken op de juiste manier hun afval kunnen klasseren.

En op het sportveld Haneveld in De Haan zorgen ze voortaan voor energiebesparing. Er werd gekozen voor led-verlichting voor het hele terrein.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat