VBRO

Regio-nieuws in het kort

Naar aanleiding van de Ronde van Vlaanderen lopen de reservaties al binnen voor de nacht van 1 op 2 april. Er zijn al heel wat boekingen om de start te kunnen bijwonen. Verschillende zaken op de Markt hebben ook ontbijtformules uitgwerkt. In het stadhuis van Brugge kan je intussen al de trofee bewonderen voor de Ronde. Aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen komt Soulsister zeker optreden op de Markt in Brugge. Ze kondigden eerder deze week aan dat ze stoppen met hun optredens.

Burgemeester Dirk De fauw is terug in de stad. Hij trok naar het Afrikaanse Benin om er de haven van Antwerpen-Zeebrugge te vertegenwoordigen. De fauw moest er Annick De Ridder vervangen.

Nu vrijdag wordt er in onze regio gekoerst, tussen Bredene en Koksijde. De organisatoren verwachten 21 teams aan de start. In Bredene vertrekken ze op de middag.

Op de Kinderboerderij de Zeven Torentjes in Assebroek zijn ze verheugd met de geboorte van heel wat nieuwe lammetjes. Er waren inmiddels al zes geboorten.  Ze lokken heel wat kleintjes met hun ouders en grootouders. Ook het kalfje Kamiel dat er onlangs het levenslicht zag groeit goed op. Het drinkt in tussentijd al zes liter melk per dag. De Cafetaria van de Kinderboerderij de Zeven Torentjes pakt op zondag 9 april trouwens uit met een Paaseierenraap voor de kinderen. Ze starten er om 11 uur. Alle kindjes zijn meer dan welkom en ze kunnen er ook op de foto met de Paashaas. Tijdig inschrijven is wel de boodschap.

Het project ‘Koffie in de Buurt’ wil mensen samen brengen in hun eigen wijk. Nu maandag 20 maart wordt het project met mobiele koffiebar voorgesteld aan de bibliotheek De Zorge aan de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis. De koffiebar zal de hele zomer in de Brugse buurten te vinden zijn.

Nu maandag 20 maart starten werken aan het verkeersplateau aan de Doornhut/Brieversweg in Sint-Kruis Brugge. Het plateau wordt aangelegd in asfalt. Het verkeer zal plaatselijk omgeleid worden. De werken duren slechts tot 31 maart.

Op woensdag 22 maart zal er hinder zijn in Ten Boomgaard in Sint-Michiels. Dan moet er een torenkraan gedemonteerd worden.

Infrabel start met werken vanaf maandag 20 maart in Sint-Pieters. De werken zullen duren tot eind oktober en voor overlast zorgen voor omwonenden. De werken kaderen in de aanleg voor het derde spoor waarbij ook heel wat materiaal moet aangevoerd worden.

Nog tot 29 maart wordt er gewerkt langs de Brugsesteenweg in Koolkerke. De betonvakken moeten op een aantal plaatsen hersteld worden. Het verkeer moet plaatselijk omgeleid worden.

En op de Markt van Lissewege is er komend weekend twee dagen lang kermis naar aanleiding van Carnavalszaterdag. Op zaterdagnamiddag trekt de stoet door de straten van het witte polderdorp.  Na de stoet kan er gemaskerd worden in de verschillende horecazaken. Prinses Jessey hoopt alvast op droog weer voor de Lisseweegse stoet, nu zaterdag.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat