VBRO

Regio-nieuws in het kort

Brugge lokte vorig jaar 7,3 miljoen toeristen. De drukste maanden waren augustus, december en juli. 10 december was de drukste dag in de eindejaarperiode. Het aantal Belgische toeristen dat Brugge aandoet is gestegen. Dat komt door Corona en is sindsdien zo gebleven. Ook zij kiezen voor een overnachting in Brugge. De Britse toeristen keerden echt weer terug naar Brugge sinds begin december. En de bootjes in Brugge hebben meer dan 1 miljoen passagiers gehad vorig jaar. Dat cijfer ligt wel nog altijd lager dan voor corona.

De stad Damme en de WVI zullen eindelijk kunnen starten met de plannen voor de wijk van de toekomst in Sijsele, met een mix van bedrijven en woongelegenheden. Tegen eind dit jaar moet het noodopvangcentrum van asielzoekers weg uit het domein. De tijdelijke events zullen voorlopig wel nog kunnen plaats vinden op de voormalige kazerne-site.

In Blankenberge willen ze de begraafplaats in de Schapebrugstraat vergroenen. De bewoners krijgen de kans om een enquèteformulier in te dienen. De stad wil er een groene oase van maken.

In Oedelem was er donderdag een melding van wateroverlast in de Sijselsetraat. De brandweer werd ter plaatse gestuurd. In Moerkerke werden Sarepta en de Brieversweg afgesloten omwille van wateroverlast.

Het loket van de dienst omgevingsvergunningen van de Stad Brugge vind je voortaan in de Oostmeers en niet meer in het Huis van de Bruggeling. Daar kunnen meer deskundigen oordelen over een dossier.

Het ontwerp van de nieuwe brug van Steenbrugge is klaar. Op 25 januari zal het dossier voorgelegd worden aan de bewoners van Brugge en Oostkamp. De infomarkt zal doorgaan in het parochiaal centrum van Steenbrugge.

Op de E403 richting Kortrijk is donderdagnamiddag een lange file ontstaan. De file reikte gemakkelijk tot 15 kilometer nadat een vrachtwagen in schaar was gegaan tussen Torhout en Lichtervelde.

In Oostende verwerken ze nu heel wat vliegtuigen die auto-onderdelen komen ophalen. Het is de luchtvaartmaatschappij International die ingezet wordt voor deze transfers. Oostende kon op hun vraag erg snel schakelen. Vandaar dus de keuze voor de luchthaven aan zee.

Chris en Caroline zijn de nieuwe uitbaters van de Proxy Delhaize winkel in de Noordzandstraat in Brugge. Ze nemen de fakkel over van de familie Hoeven die er 38 jaar lang de winkel had.

De stad Damme zoekt een uitbater van een pop up café bij het Stadslab Nest waar van mei tot augustus een expo gehouden wordt. Vorig jaar hebben de mensen van Mout deze bar gerund.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat