VBRO

Regio-nieuws in het kort

Een gedeelte van het Gaston Roelandtsplein in Assebroek werd de voorbije weken onthard en voorzien van plantvakkken. Het resultaat werd maandag aan de pers voorgesteld. Later worden daar aan datzelfde Gaston Roelandtsplein de vroegere stelplaatsen van De Lijn ingevuld door Urban Sports. Zo komt deze site uiteindelijke weer tot leven.

In de sporthal de Stormmeeuw in Knokke was er zaterdag en zondag het Belgisch Kampioenschap tafeltennis voor masters en G Sport. De beste spelers van het land namen het tegen elkaar op.

In de Kleine Nieuwstraat in Brugge werd een nieuwe Mariakapel ingezegend. Het gaat om een initiatief van het Comité Brugge Mariastad. Zij plaatsen regelmatig Mariabeeldjes in Brugse nissen aan huizen.

Nog tot en met zondag is er Lentefoor op de kleine parking aan de voorkant van het winkelcentrum aan de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis. In Beernem is er komend weekend Lentefoor waar ze trouwens ook ‘Dorp van de Ronde’ zijn. In Bredene tot slot is er Lentefoor van 1 tot en met 16 april.

In het AZ Alma in Eeklo is er niet langer meer mondmaskerplicht. Die werd ingevoerd tijdens de Corona-pandemie en werd er zolang aangehouden. In andere ziekenhuizen is er voorlopig wel nog een draagplicht.

De muzikanten van de Brugse SFX-Speelschaar hebben er hun eerste opdracht van het nieuwe seizoen opzitten. Ze moesten zondag spelen op de marathon in Gent. Op 15 april houden de leden van de Brugse harmonie hun Lentemars en daaropvolgend -concert in Brugge.

Cultuurcentrum Brugge trekt, samen met heel wat culturele partners en bewoners, van donderdag 18 t.e.m. zondag 28 mei, tijdens het belevingsfestival Belmundo de wijk rond de Koninklijke Stadsschouwburg in. Een plek waar ooit schepen aanmeerden en reizigers uit de wereld naast handelswaren ook taal en kunst uitwisselden. In deze bruisende buurt brengen ze nu opnieuw tal van culturen en smaakmakers van binnen en buiten de stad samen.

De werken aan de nieuwe wandelweg naar de Pier in Blankenberge vorderen goed. Op 19 april zal de nieuwe wandelweg officieel ingehuldigd kunnen worden.

Er komen twaalf nieuwe bomen in de Scheepsdalelaan, tussen de Werfstraat en de Leopold II-laan in Brugge. Deze actie maakt deel uit van het bomendossier waarbij Stad Brugge jaarlijks driehonderd nieuwe bomen aanplant. De nieuwe bomen komen in de middenberm. Onder de bomen zullen bodembedekkende, wintergroene heesters worden geplant. Het gazon in de middenberm verdwijnt. Er komen amberbomen, een soort met een zuilvormige kroon. Het blad verkleurt in de herfst opvallend geel tot oranjerood en is een echte blikvanger. Aannemer Norré-Behaegel uit Westende en Tuinen Belacasa uit Zedelgem voeren deze werkzaamheden uit op donderdag 6 en vrijdag 7 april. Het aanplantingsplan staat op www.brugge.be/christus-koning.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat