VBRO

Regio-nieuws in het kort

De start van de Ronde van Vlaanderen, na zeven jaar eindelijk terug in Brugge, lokte zondag heel wat volk. Duizenden Bruggelingen trokken naar de Markt. Daags voordien, op zaterdag, waren er al zo’n 3000 wielertoeristen afgezakt naar Brugge om vervolgens het parcours van de ronde af te rijden.

De Brugse Velopedisten reden met hun oude fietsen hun eigen ronde van Vlaanderen. Ze reden van Brugge naar Hoeke.

Het geplande gratis optreden van Soulsister op de vooravond van de Ronde van Vlaanderen werd uiteindelijk geannuleerd door de overvloedige regenval. Nadat het al op vrijdag, tijdens de opbouw, kleddernat was, regende het ook op zaterdag de hele dag. En zo kon het optreden onmogelijk veilig doorgaan. Er was namelijk een wezenlijk gevaar met betrekking tot de elektriciteitsvoorziening voor klank en licht. Het Comité voor Initiatief zal wel de rekening moeten betalen en dat wordt een flinke financiële aderlating.

Marie Jeanne Roose heeft haar dure ring terug. Het was Herman Van Parys die de ring vond aan de kerk van Male waar ze die in januari verloren had toen er de herdenkingsmis was voor EH Michiel Hostens. De vinder had de dure ring vervolgens bij de politie binnen-gebracht. Marie Jeanne Roose runde jarenlang de zaak Pierins in de Jozef Suveestraat in Brugge en is de moeder van voormalig schepen Philip Pierins.

Op de Vismarkt in Brugge werd zaterdag door Salsa de Brujas een flashmob salsa gehouden, net als in tal van andere steden. Er werd overal tegelijk gedanst.

Aan de Vlaamse kust en ook in Brugge zijn er nu minder toeristen dan gewoonlijk. De Walen bijvoorbeeld verwachten ze in onze regio pas in de maand mei terug door een andere spreiding van de vakantie. Bij ons is de Paasvakantie vandaag officieel gestart.

De Yachtclub Flandria hield zaterdag hun sociale vaartocht in samenwerking met de Lions-afdeling Oostkamp. Ze vaarden met 50 kinderen naar Moerbrugge en terug. Het bleek na afloop een geslaagde namiddag geweest te zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat