VBRO

Regio-nieuws in het kort

Vlaams Minister President Jan Jambon mocht dinsdag de werken starten voor de nieuwe tentoonstellingshal Brusk in Brugge. Die moet tegen 2025 gerealiseerd zijn. Brusk zal heel wat buitenlandse toeristen lokken. Overigens zal ook het Groeningemuseum in Brugge onder handen genomen worden eens de werken voor Brusk voorbij zijn. Ook de tuin van het museum zal dan heraangelegd worden.

Joran De Busscher is eerste geworden in de schoolwedstrijd voor de Sint-Georgesdayherdenking. Hij is leerling van de school de Roezemoes in Zeebrugge.

In de Ronselarestraat in Dudzele liet de Oostkustpolder een speciaal ponton bouwen voor hengelaars met een beperking. Door de verhoogde boord op het ponton kunnen ze niet in het water terecht komen. Vlakbij hebben ze ook een parkeerplaats. Vissers halen tegenwoordig heel wat vis uit de Ronselarebeek.

In de Julius Delaplacestraat in Sint-Kruis is dinsdag de nieuwe vishandel Saint-Pierre gestart, in het pand van de vroegere vishandel Vandenabeele. Eddy en Hilde zochten erg lang naar een kandidaat-overnemer voor hun alom gekende zaak. Pieter Vanbesien zal de zaak runnen. Voordien stond hij al in keukens van heel wat gekende horeca-zaken.

Het Brugse gemeenteraadslid Sandrine De Crom wil fitnesstoestellen op het strand van Zeebrugge. Zo kunnen standgangers gezond bewegen in open lucht aan zee. Ze wijst erop dat er voldoende plaats is op het strand. Daar zijn de picknickbanken nu trouwens ook terug.

De Brugse Meifoor start dit jaar op vrijdagavond 28 april. Er is dit jaar maar één nieuwe attractie namelijk de Remix van Gilles De Clercq en Stefanie Stappers. Er worden 86 attracties verwacht voor deze uitgave van de Meifoor. Volgende week starten ze met de opbouw van de foor op het Zand en in het Koning Albertpark. De Meifoor blijft in Brugge tot 21 mei.

In de kerk van Maria Assumpta in Assebroek zet het Sint-Trudocentrum de deuren open. Het secretariaat van de pastorale eenheid Sint-Trudo dat vijf parochies bestuurt zal er een onderkomen hebben. De hoofdkerk zal Maria Assumpta zijn. De bedevaartskerk blijft dus zeker behouden. Voor de kerk van Sint-Katarina wordt nog naar een invulling gezocht. De kerk van Sint-Kristoffel wordt overgedragen aan een andere gebedsdienst. Het was daarvoor wachten op een handtekening van Minister Somers.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat