VBRO

Regio-nieuws in het kort

In de Waterstraat in Beernem is er donderdag een gaslek geweest tijdens graafwerken. De brandweer en de gasmaatschappij werden ter plaatse gestuurd. Een aantal bewoners van de straat werden een tijdlang geëvacueerd.

Het Hotel Crown Plaza in Brugge laat nog enkel toeristen met een gids binnen in de overblijfselen van de Sint-Donaaskathedraal. Die werden prachtig geïntegreerd in de kelders van het hotel en zijn sinds meer dan 30 jaar een druk bevraagde locatie voor feesten en recepties. Er komt een aparte ingang via de Hoogstraat. Bij activiteiten in de kelder zal er geen bezoek mogelijk zijn.

De spoorwegen willen tijdens de weekends het aantal treinen die rijden tussen Brugge en Kortrijk gevoelig optrekken. Zo willen ze meer aanbod bieden. Brugge verlangt nog altijd naar een rechtstreekste verbinding met Rijsel waar de TGV en de Eurostar vertrekken.

In Koolkerke heeft de Brugse schepen Mercedes Van Volcem een nieuwe petanquebaan in gebruik genomen. In Brugge zijn er nu al 243 verspreid over alle deelgemeenten. De vraag naar een baan kwam van de plaatselijke petanqueclub. Ook aan de Beekweg in Sint-Pieters komt er een nieuwe petanquebaan.

De opbouw van de Meifoor is gestart in Brugge. In het Koning Albertpark zijn de eerste attracties al aan het opbouwen. De glijbaan La Suisse staat er al. Nog tot en met zondag is er Paasfoor In Kortrijk. Daarna verhuizen de meeste attracties naar Brugge.

En naar aanleiding van de Paasfoor hebben alle gebakkramen donderdag oliebollen gebakken voor de bewoners van de woonzorgcentra in Kortrijk. Het ging om 9000 oliebollen die onder de woonzorgcentra verdeeld werden. Zo beleven de bewoners ook een beetje de Kortrijkse foor die ze nog herinneren van vroeger.

De stad Brugge geeft positief advies voor de bouw van een batterijpark naast het hoogspanningsstation in Zeebrugge. Het punt komt nu maandag in de gemeenteraad. Nadien moet de Deputatie van West-Vlaanderen zich ook nog uitspreken over het dossier.

Het Zeepreventorium van De Haan werd donderdag uitgeroepen tot ‘andere zorgorganisatie’ van het jaar. Ze vangen er kinderen op met muco, obesitas en diabetes. Die verblijven er dan enkele maanden tot beterschap in zicht is. Ze genieten er intussen van de gezonde zeelucht.

Al vijf jaar kan de stad Brugge beroep doen op de Sint-Trudotrappers voor de organisatie van het fietsexamen. De vrijwillgers worden ingezet op de kruispunten waar de leerlingen moeten oversteken.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat