VBRO

Regio-nieuws in het kort

Er komen twee protestacties tegen het nieuwe bussenplan van De Lijn voor regio Brugge. 190 bushaltes worden er geschrapt en ook enkele vaste jarenlange buslijnen verdwijnen en krijgen andere nummers. Op 26 juni en 30 juni vinden die protestacties van busgebruikers plaats.

De Brugse politie heeft een grote controle gehouden op personenvervoer, op het Stationsplein van Brugge. Daarbij werden de bussen van De Lijn, de autocars en ook de taxi’s gecontroleerd. Bij de autocars werden heel wat overtredingen vastgesteld vooral rond rij- en rusttijden. Er waren slechts 3 chauffeurs van de 28 in orde met hun documenten.

De olievervuiling op de Brugse reien werd grondig aangepakt door in eerste instantie de brandweer en daags nadien de Civiele Bescherming. Aan de Augustijnenrei werd alles ingedamd om te voorkomen dat de olie zich verder kon verspreiden. De Civiele Bescherming zoog de smurrie van het wateroppervlak. Het zwemmen in de reien kwam door de vervuiling flink in gevaar.

De kust verwacht vandaag en komend weekend nog heel wat volk. De temperaturen lopen nog goed op. Vanaf zondag zou er verandering komen in het weerbeeld. Vandaag kan het nog gemakkelijk 28 graden worden.

Vandaag doet de Baloise Belgium Tour voor mannen onze regio aan. De renners worden rond 15 uur al in Sijsele verwacht en rijden dan richting Knokke-Heist waar aan de Wandelaar de aankomst gepland is. De wedstrijd voor de dames tussen Blankenberge en Dudzele gaat niet door.

De hitte zorgt ook voor schade aan de wegen. Aan de Moerkerkesteenweg in de Damse deelgemeente Vivenkapelle kwam het wegdek naar omhoog. De herstellingswerken zullen een tijdje duren. Het verkeer moet plaatselijk omrijden.

Het is aftellen naar Sint-Pieterskermis van het eerste weekend van juli. Op zondag hebben ze er rommelmarkt en ook een optreden van Jettie Pallettie. Hetzelfde weekend is er ook kermis in Lissewege met op zaterdag rommelmarkt en op zondag ontbijt in de kerk.

Deze zomer wordt de 50e editie van de Vierdaagse van de Yzer gehouden, een wandeltocht voor burgers en militairen. De startplaatsen zijn Oostduinkerke, Diksmuide, Poperinge en Ieper.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat