VBRO

Regio-nieuws in het kort

De stichting Jean Van Caloen van het Kasteel in Loppem heeft haar manuscriptencollectie overgedragen aan de Stad Brugge. Die zal de collectie nu verder bewaren in de Openbare Bibliotheek. Het kasteel en doolhof van Loppem lokken nog elke zomer heel wat bezoekers.

Vanavond is er de opening van de Beeldenroute in Lissewege. Pol Vandendriessche mag het openingswoord doen in de schuur van Ter Doest. Er zijn dit jaar 103 kunstenaars. Ze zijn in Lissewege intussen aan hun 29e editie toe.

De stad Brugge wil laten onderzoeken hoe het de twee groene frietkoten op de Markt kan laten beschermen. Vlaams Minister Diependaele wil oude en authentieke frietkoten op pleinen in Vlaanderen beschermen. Hij kwam dat onlangs in Brugge bekend maken.

De voormalige slager Jan Vandecasteele wordt een nieuw bestuurslid bij de organisatie van de Brugse Kaasmarkt.  Hij runde jarenlang z’n slagerij aan de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis. De Brugse kazen zaten trouwens jarenlang in zijn gamma.

De N49 in Damme en in Maldegem zal omgevormd worden tot een echte autosnelweg. Daarvoor moesten de kruispunten op de expressweg verdwijnen. Zo zal er nog vlotter verkeer tot stand komen tussen de kust en Antwerpen.

De stad Brugge zal de procedure vergemakkelijken om zonnepanelen te leggen op daken van woningen in de Brugse wijk Christus Koning. Dat mocht in het verleden nog niet van Unesco. Daar komt nu versoepeling in. Ook voor de Brugse binnenstad lopen onderzoeken.

Morgen zaterdagavond is er in Brugge een Urban Swim van de Langerei zwemmers. Vanaf 18 uur starten de wedstrijden aan de Carmersbrug. Er zijn verschillende afstanden. Volgende week zaterdag is er dan ook nog de triatlon door Brugge.

Aan de ondergrondse parking op het Zand in Brugge komt terug een ‘smot spot’ waar passanten gratis gebruik kunnen maken van zonnecrème om zich in te smeren. Het gaat om een preventiecampagne ter voorkoming van huidkanker. Nog téveel Belgen lopen huidkanker op door de zon. Recentelijk nog liep ook de gekende stellingbouwer Michel Vandenbrande huidkanker op.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat