VBRO

Regio-nieuws in het kort

De Brugse binnenstad baadt volledig in nieuw licht. LED-verlichting. Maandag verving Fluvius de laatste Brugse lantaarn van in totaal 2.700 exemplaren in de Brugse binnenstad. De stad zette de voorbije drie jaar volop in op het zogenaamd ‘verledden’ van de straatverlichting. Gelijktijdig met het project voor de binnenstad, werden ook in de Brugse deelgemeenten bijna dubbel zoveel palen van led-verlichting voorzien.

De rijweg en ook de fietspaden van de Moerkerkse Steenweg tussen de Polderstraat en de Doornhut in Sint-Kruis Brugge wordt vanaf maandag 3 juli, en dat tot en met 10 juli, vernieuwd. De toplaag in asfalt is kapot en wordt volledig vernieuwd. Alle verkeer zal zeven dagen lang omgeleid worden. De periode van de werken werd beperkt voor de vele handelaars. Het kostenplaatje voor de werkzaamheden tussen de Polderstraat en de Doornhut wordt geraamd op 220.000 euro. Het vernieuwen van het fietspad kadert in het zogenaamde Kopenhagenplan. De Vlaamse Regering steunt hiermee lokale besturen bij het investeren in fietsinfrastructuur.

In Moerbrugge gaat nu vrijdag de kermis van start. Ze starten met een kermisloop. Ook in Sint-Pieters en in Lissewege is er komend weekend kermis met in Lissewege rommelmarkt op zaterdag. En nu zondag zijn er terug de Zandfeesten op het Zand in Brugge. Het is de eerste van de drie reuze-rommelmarkten van deze zomer.

Op de Brugse gemeenteraad hebben verschillende politieke partijen vragen gesteld rond de vervuiling van de reien die aan de Augustijnenrei gestart is. Ze informeerden naar de oorzaak en de verdere aanpak van de vervuiling van de Brugse reien.

Er kwam tijdens de gemeenteraad in Brugge van maandagavond heel wat kritiek op het bussenplan. Raadslid Pascal Ennaert wees er op dat langs de Torhoutsesteenweg alle halten zullen vervallen. In Sint-Willibrord hebben ze geen bus meer. De burgemeester heeft het probleem al aangekaart bij De Lijn.

De bootjes en koetsen worden in Brugge vanaf januari 2024 duurder. Dat werd maandag beslist op de gemeenteraad in Brugge. Een koetsritje zal dan 70 euro kosten. Raadslid Nele Caus van de N-VA wil niet dat Brugge te duur wordt voor toeristen.

Brugge krijgt pop up speelpleinen deze zomer. Vanaf 17 juli komt er een dergelijk speelplein op de Burg, later op het Zand.

In Zeebrugge start nu zaterdag 1 juli opnieuw de strandbibliotheek. Daar kan je boeken en strips uitlenen tijdens een dagje op het stand of tijdens een verblijf aan zee.

Christel Goes is Belgisch kampioen garnaalpellen geworden op het Belgisch Kampioenschap in Oostduinkerke. Daar werden de jaarlijkse garnaalfeesten gehouden met de grote vissersstoet op zondag. De garnaal was vorig jaar nog vis van het jaar. Nu werd de schartong gekozen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat