VBRO

Regio-nieuws in het kort

Aan het station van Brugge Sint-Pieters werd donderdagavond een actie gehouden rond de toegangelijkheid van het station. Voor rolstoelgebruikers is het station van Sint-Pieters immers niet toegangelijk. Pas in 2023 wil Infrabel aanpassingen uitvoeren aan de infrastructuur. De actievoerders kregen steun van de N-VA en de CD&V.

In het woonzorgcentrum Herdershove in Sint-Pieters Brugge werd de 104e verjaardag gevierd van Zuster Lydie Reynaert. Ze was meer dan 40 jaar actief in een missiepost in Congo voor de Zusters van Pittem. Nu geniet ze met haar medezusters van haar oude dag.

Nu zondag start in Zeebrugge het toeristische seizoen. Er zijn dan foodtrucks en foorattracties op de Zeedijk. Je kan dan ook naar de strandbib en het sportstrand met monitoren. Elke donderdag worden drie films getoond op het strand van Zeebrugge.

De kermis in Lissewege start morgen met een rondgang van de harmonie door de gemeente. Het nieuwe Feestcomité wil vernieuwend zijn. Er is morgen rommelmarkt en zondag ontbijt in de kerk. Het hele weekend lang is er foor in Lissewege. Morgen zaterdag start de creatiefste tuin van Vlaanderen ’t Vaartje met hun activiteiten.

In de Piers de Raveschootlaan in Knokke is het tot een wegverzakking ten gevolge van een waterlek gekomen. De herstellingswerken starten zo snel mogelijk. Zo lang de werken duren wordt het verkeer plaatselijk omgeleid.

Tussen de Gentpoort en Katelijnepoort in Brugge moet alle verkeer naar één rijvak. Er zijn werken bezig voor de fietspaden. Het moet er veiliger worden voor de fietsers. Nu maandag starten dan de werken aan de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis, het gedeelte tussen de Polderstraat en de Doornhut. De Keurslagerij sluit al meteen de hele week lang de deuren. De handelaars beweren dat ze veel te laat ingelicht werden van de werken. De werken zullen slechts zeven dagen duren, tenminste als alles goed gaat. Op maandag 10 juli zou de Moerkerkse Steenweg dan opnieuw bruikbaar zijn voor het verkeer.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat