VBRO

Regio-nieuws in het kort

In Zeebrugge zijn twee bekenden overleden. Het gaat om Alain Verheye die 23 jaar voorzitter was van het Feestcomité Zeebrugge en om Lionel Hosten die 50 jaar lang betrokken was bij de kerkraad en parochie van Sint-Donaas in Zeebrugge. Het gaat om twee monumenten uit het verenigingsleven.

Tram Trein en Bus is niet te spreken over het nieuwe bussenplan voor Brugge. Het komt volgens de organisatie allemaal erg verwarrend over. Lijnen kregen andere nummers, volgen andere routes en stoppen op heel wat plaatsen niet meer. Volgens  de Brugse burgemeester Dirk De fauw moet het plan nog aangepast worden. Blinde vlekken zijn nu Sint- Willibrord in Sint-Andries en de Blauwe Toren. Op sociale media zijn er heel wat negatieve reacties op het bussenplan. De gratis elektrische centrumshuttle die uitgebaad wordt door de Stad Brugge reed zondag al niet meer in de Breydelstad.  Er waren na amper één dag al problemen met het laden. Er zijn in Brugge trouwens ook problemen met de signalisering voor de autoluwe straten. In de Katelijnestraat bijvoorbeeld kan je met het zonlicht onvoldoende de signalisering zien.

De politiezone Westkust krijgt deze zomer versterking van politiekorpsen uit het binnenland. Er komen inspecteurs van de zones Antwerpen en Elsene maar ook van de Federale Politie. Ze kregen maandag ook de sleutels van twee nieuwe interventiewagens voor hun korps.

Met de kunstroute Amare hoopt Damme deze zomer extra volk aan te trekken. Er is werk te bewonderen van kunstenaars uit binnen- en buitenland. De kunstwerken zijn te bewonderen tussen Brugge en Damme. Het is een nieuw initiatief voor het Uilenspiegelstadje.

De kust verwacht een topweekend na enkele mindere dagen. Komend weekend wordt het terug zomers warm met temperaturen tot 29 graden. De politie van Damme-Knokke-Heist hoopt tegen dan al steun te krijgen van de Federale Politie want extra zomers weer lokt heel wat volk naar de badplaats.

De gemeente Zedelgem zal nu zondag Georgette Devliegher huldigen voor haar 101e verjaardag. Haar feest gaat door in Salons Denotter aan de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. De burgemeester gaat de kranige vrouw zondag huldigen.

Nu zaterdag worden in Blankenberge de nieuwe kandidates bekend gemaakt van Miss de Luxe. De kandidates mogen tussen de 18 en 55 zijn waardoor meer dames in aanmerking komen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat