VBRO

Regio-nieuws in het kort

In het Stadsarchief op de Burg in Brugge is een nieuwe expo gestart met als titel “Duizend Bommen en Granaten”. De expo gaat over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Ze loopt tot en met 10 september.

Meer dan 500 gezinnen uit Ver-Assebroek zaten de voorbije nacht een tijdlang zonder stroom. Rond half één is de stroom er uitgevallen. Fluvius stuurde meteen wachtploegen ter plaatse voor de nodige herstellingen.

Vanaf vandaag is er op donderdagnamiddag weer folkloremarkt in het centrum van Heist met aandacht voor ambachten en visserij en natuurlijk ook met heel wat lekkers uit de Noordzee. En op het Heldenplein in Heist start morgen vrijdag het driedaagse event “Kneistival” met tal van optredens. Het duurt dit jaar slechts drie dagen. Het gaat vooral om pop- en rockoptredens.

In Damme wordt morgen vrijdag de nationale feestdag gevierd. De SFX-Speelschaar van Brugge zal er een concert verzorgen. Zij zullen op 15 augustus trouwens ook weer deelnemen aan de Blindekensprocessie in Brugge.

Aan het Klein Handelsdok aan de Pathoekeweg in Brugge liggen de twee oudste marineschepen van Frankrijk. Ze dateren van 1926 en 1932 en zijn vandaag en morgen te bezoeken. Het gaat om de schepen Mutin en Belle Poule.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat