VBRO

Regio-nieuws in het kort

Aquafin wil in 2026 starten met rioleringswerken in Moerkerke. Het gaat om de Visserstraat en de Middelburgsesteenweg. Hun timing hebben ze nu kenbaar gemaakt aan de Stad Damme. Het ontwerp moet tegen eind dit jaar klaar zijn.

De politie van de zone Damme Knokke-Heist wil fietsers waarschuwen voor diefstallen van fietscomputers. Ze kregen dit jaar al heel wat meldingen van dergelijke diefstallen binnen.

De stad Damme is tevreden dat ze de Brugse florist Frederiek Van Pamel konden strikken voor een volgende editie van Wintersfeer in de stad met bloemencreaties in het oude Sint- Janshospitaal. Het event is gepland van 21 december tot en met 7 januari.

In Sluis lokte de tweede avondmarkt van het zomerseizoen dinsdagavond heel wat volk. Nu zijn er nog twee avondmarkten gepland in de maand augustus. Eind augustus is er in Sluis ook terug de Belfort oldtimerrit.

Op 15 augustus zijn er in Brugge weer heel wat evenementen gepland. Er is ondermeer de jaarlijkse Blindekensprocessie, het festival van de Noordzee in Zeebrugge en ook de Koetsenparade door Brugge van het Feestcomité Sint-Michiels. De Koetsenparade vertrekt en komt aan aan het kasteel van Tillegem. De spannen rijden die dag in stoet door de stad. Aan de aankomst worden dan de mooiste koetsen verkozen.

Komend weekend starten op de Brugse wijk Sint-Anna de Verloren Hoekfeesten. De feesten bestaan 75 jaar. Nu zaterdag komt Christoff er optreden. Naar aanleiding van die 75 jaar is er een expo in het woonzorgcentrum Ter Potterie in Brugge.

In het ziekenhuis in Ieper is Frans Vanheule overleden. Hij was 24 jaar schepen en 11 jaar burgemeester van de gemeente Lo-Reninge. De uitvaart is gepland op dinsdag 1 augustus.

De Brugse Velopedisten zullen dit jaar met hun antieke fietsen te zien zijn op kermiszondag 17 september in Sint-Kruis. Ze zullen naar Brugge en terug rijden. In Sint-Kruis zullen ze aan De Zorge uitleg geven over de antieke fietsen. Professor Velo Toon Duyck zoekt al jaren naar de geschiedenis van de fiets.

Marnix Coppejans is voor de tweede keer wijkburgemeester van Westkapelle geworden. Hij was vroeger de trekker achter de Halloween viering in Oostkerke. Hij heeft er zich jaren voor ingezet. Het event lokte heel wat volk.

Nu zaterdag gaat in Veurne de Julifoor van start. Er worden 42 attracties verwacht waaronder de nieuwe attractie Remix die eerder al op de Meifoor in Brugge te zien was in het Koning Albertpark. Op zondag is er dan de Boetprocessie.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat