VBRO

Regio-nieuws in het kort

De indoor-attracties aan de kust lopen door het aanhoudende slechte weer vol. De regen is voor heel wat vakantiegangers een spelbreker. Sealife in Blankenberge vraagt vanaf nu om vooraf te reserveren. Ze moesten eerder al bezoekers weigeren omwille van een vol huis.

De vzw Promovis zal op de Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort vis bakken ten voordele van het goede doel. Ze zullen 1200 pladijs-visjes bakken en verkopen aan 5 euro. Hun opbrengst gaat naar de MUG Heli met standplaats aan het AZ Sint-Jan in Brugge. De vzw wil 7000 euro kunnen inzamelen wat goed is voor een jaar brandstof voor de MUG Heli. Die moest trouwens vanmorgen vroeg al uitrukken naar het Zeeuwse Nieuwvliet, net over de grens.

Komend weekend is er op twee plaatsen in de regio kermis. In Dudzele is er rommelmarkt en braderie en verwachten ze onder meer Laura Lynn. In Oostkamp start de kermis nu vrijdag met een shoppingloop.

Nu zaterdag is er Trammelant in De Haan met heuse Belle Epoquefeesten rond het oude tramstation. Er zijn ritten met oude trams, een optocht door De Haan en muzikale optredens. Van woensdag tot en met zaterdag is er een Belle Epoque antiekmarkt in het domein La Potinière in De Haan.

In november is er in het Entrepot in Brugge weer een foute editie van de populaire Brugse Golden Years-fuif, ook dan weer met verschillende dj’s die muziek draaien uit de gouden jaren 60, 70, 80 en inmiddels ook al 90. De VBRO is opnieuw trouwe media-sponsor van het event.

In het Brugse woonzorgcentrum Herdershove wordt vandaag de 105de verjaardag gevierd van Georgette Gallet. De Brugse schepen Pablo Annys gaat haar feliciteren.

Provincieraadslid Tom Willems van Vooruit is zaterdag in het Brugse stadhuis in het huwelijk getreden met Tasha Vermeulen. Het was de Brugse schepen Mathijs Goderis die het huwelijk mocht voltrekken.

En nu zondag is de Brugse zanger Frank Valentino te gast bij de Old Steamer aan de Rederskaai in Zeebrugge. Elke zondag van de maanden juli en augustus zijn er optredens gepland. Ze lokken telkens heel wat volk.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat