VBRO

Regio-nieuws in het kort

De Brugse brandweer werd donderdagavond opgeroepen naar de Astridlaan in Assebroek voor een geval van rookontwikkeling. De rook werd veroorzaakt door een defect aan een geluidsversterker. De brandweer kon snel terugkeren naar de kazerne.

Kristof Brusselle mag zich wijkgouverneur noemen van Dudzele. Hij moest het opnemen tegen Tom Van Bosstraeten, de uitbater van het café de Drie Zwanen. Kristof won met slechts dertien stemmen verschil. Het is zijn derde overwinning als wijkburgemeester. Vanavond start de kermis in Dudzele.

Aan de Vlaamse kust zijn er overal kliffen ontstaan door het springtij en de storm die er toen net woedde. Heel wat strandzetels van uitbaters liepen schade op. De kliffen zijn nu bijzonder gevaarlijk voor wandelaars op het strand. In de badplaatsen wordt bekeken om die zo snel mogelijk weg te krijgen.

Dit weekend is er langs de Pijpeweg in Damme Campo Solar. Festivalgangers kunnen mits voorlegging van hun ticket gratis mee met de Lamme Goedzak van Brugge naar Damme. Een DJ zorgt onder weg al voor de nodige sfeer en ambiance.

Volgende week zijn er de Jungle Jump Days op het Marollenplein in Sijsele. Dan is er een ruim aanbod aan springkastelen voor kinderen. Het event staat gepland van 9 tot 13 augustus. De organisatoren hopen tegen dan op mooi weer.

Op 9 augustus is er Rescue Zeeland in Vlissingen. Vorig jaar mocht het event niet doorgaan van de gemeente Vlissingen. Ze verwachten dit jaar terug heel wat hulpdiensten uit eigen land maar ook uit de buurlanden. Uit ons land komt de NH90. De Brugse MUG Heli zal er een pr-stand hebben met verkoop van gadgets ten voordele van de werking.

En in Residentie Militza in Brugge vieren ze vandaag de 100ste verjaardag van Ivonne Van Zandweghe. Het is schepen Pablo Annys die haar gaat feliciteren namens de stad Brugge.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat