VBRO

Regio-nieuws in het kort

De regen was zondag spelbreker voor heel wat events waaronder ook de Zandfeesten in Brugge, de Paravangfeesten in Blankenberge en de kermiszondagen in Dudzele en in Oostkamp. Het was niet bepaald weer voor rommelmarkten. In Dudzele is er morgen dinsdag nog koers.

Ondanks de regen lokten de festivals toch heel wat volk. De organisatoren van Campo Solar in Damme moesten pendelbussen inzetten tussen de legerkazerne in Sijsele en het festivalterrein omdat de parking volledig onder gelopen was. Tal van wagens moesten er uit de modder gesleept worden.

Op het festival We Can Dance op het strand van Zeebrugge werd een hoge zandmuur opgetrokken om het terrein te beschermen voor het springtij en de windstoten van zondag. Die konden er immers oplopen tot 85 kilometer per uur. Ondanks het mindere weer lokte het eerste weekend van dit festival toch heel wat volk.

Langs Zeveneke in Sint-Pieters is in de nacht van zaterdag op zondag een ongeval gebeurd. Een bestuurder verloor de controle over zijn stuur en belandde in de berm. Hij raakte zelf uit zijn voertuig.

In Zeebrugge heeft de lokale politie van Brugge een grote controle gehouden op bestuurders en chauffeurs die reden onder invloed van alcohol en/of drugs. Ook de  Douane en de Vlaamse Belastingsdienst stuurde mensen ter plaatse voor de controle.

Dokter Johan Derycke uit Dudzele, orthopedist in het AZ Sint-Jan, krijgt een plaats op de lijst ‘Voor Brugge’ van lijsttrekker Mercedes Van Volcem. Al heel wat plaatsen op de lijst zijn ingevuld voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in de maand oktober.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat