VBRO

Regio-nieuws in het kort

Het is vandaag de achtste van de achtste maand en er worden omwille van die speciale datum vandaag dan ook weer heel wat huwelijken voltrokken. In de voormiddag zijn er in het Brugse Stadhuis al acht huwelijken.

Een schaars geklede man lokte maandag op de Brugse Markt heel wat aandacht van passanten. Hij is een lid van de Rights of Nature beweging en was naar Brugge afgezakt. Er werden heel wat foto’s gemaakt van de man die onder meer te zien was op de Markt in Brugge.

Het was een drukke maandag voor het team van de MUG Heli met standplaats aan het Brugse AZ Sint-Jan. Ze kregen maandag maar liefst zes oproepen binnen van de dienst 100 voor dringende medische opdrachten. De hulpverleners moesten twee keer vliegen naar Oost-Vlaanderen, meer bepaald naar Lokeren en naar Zelzate.

In Blankenberge werden drie rijbewijzen van bestuurders ingetrokken omdat ze stuurden onder invloed van cocaïne. In Brugge werden zes rijbewijzen ingetrokken voor het sturen onder invloed tijdens een controle in Zeebrugge. De Brugse politie plant nog meer verkeerscontroles de komende weken.

Volgende week dinsdag is er in Zeebrugge het Festival van de Noordzee waarbij alle lekkers uit de zee en de visserij gepromoot zal worden. Er zal een wedstrijd garnaalpellen zijn met de komst van de wereldkampioen garnaalpellen. Voor het eerst zal er ook ‘Zeebrugge Zingt’ gehouden worden.

In Westende zijn maandag opnieuw de opnames gestart voor het VTM-programma ‘Tien om te Zien’. De opnames zijn er gepland tot en met morgen woensdag. Dagelijks komen heel wat artiesten langs voor een televisie-optreden.

Het festival ‘Parkies’ verhuist in Maldegem van het cultureel centrum naar het Sint-Annapark. Nu vrijdag is het eerste optreden gepland in het park, meer bepaald van Gustaph die voor ons land deelnam aan het Eurovisiesongfestival. ‘Parkies’ wordt ook dit jaar terug gehouden in tal van gemeenten en steden in Vlaanderen.

En in het Brugse woonzorgcentrum Ten Boomgaarde in Sint-Michiels wordt vandaag de 101ste verjaardag gevierd van Simonna Descheemaecker. De Brugse burgemeester Dirk De fauw, terug van vakantie, gaat haar vandaag feliciteren.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat