VBRO

Regio-nieuws in het kort

In Brugge wordt alles klaar gemaakt voor het event ‘Benenwerk’ van vanavond. Dan kan er op verschillende pleintjes gedanst worden. Alle dansstijlen komen in aanmerking. Verschillende dansscholen werken mee en geven ook nog dansinitiaties aan het begin van de avond.

Nu dinsdag hopen ze in Brugge op mooi weer voor de Blindekensprocessie. De processie trekt dan naar jarenlange traditie weer door de straten van Brugge. Momenteel loopt er een expo over deze aloude processie waarin een zware kaars meegedragen wordt van de kapel van Blindekens naar de Potterie.

De Bistro Old Steamer in Zeebrugge pakt aan de Rederskaai uit met optredens. Nu maandag is het Midsummer Event en op dinsdag het Festival van de Noordzee. Telkens zijn er vijf live-optredens gepland aan het ruime terras bij de jachthaven.

Volgend weekend is er weer Lichtfeest in Lissewege. Dan wordt het witte dorp niet verlicht maar voorzien van heel wat kaarsjes. Alle bewoners zetten kaarsjes. Het Lisseweegs Vaartje wordt dit jaar in de kijker gezet voor het Lichtfeest waarbij de bewoners ook betrokken worden.

In Zedelgem startte vrijdag het Batjesweekend. Er was inmiddels al Batjeskoers en ook een optreden van de Brugse groep Edje Ska en The Pilchards. Vandaag is er avondmarkt en zondag een kunst- en ambachtenmarkt. Er is ook drie langen foor in het centrum van Zedelgem.

En in het Mintus-dienstencentrum ‘Meulewech’ in Sint- Andries werd de 100ste verjaardag gevierd van Maria Dhoore. De Brugse burgemeester Dirk De fauw en schepen Pablo Annys gingen de eeuwelinge feliciteren met haar verjaardag.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat