VBRO

Regio-nieuws in het kort

De dansavond ‘Benenwerk’ in de Brugse binnenstad is zaterdagavond een groot succes geworden. Enkel de vroegere kerk van ’t Bilkske werd niet gebruikt. Er is namelijk geen vergunning na klacht van de buren wegens geluidsoverlast door de feestjes en optredens enerzijds en vertrekkende gasten anderzijds.

Morgen zijn alle stedelijke diensten gesloten omwille van de feestdag. Dan trekt de Blindekensprocessie door de stad en is het in Zeebrugge het Festival van de Noordzee waarbij de visserij één dag lang in het kijker gezet wordt. En van de Blindekensprocessie gesproken, in de Biekorf in Brugge loopt nog tot en met 26 augustus een expo over de Brugse Belofte. Er zijn heel wat mooie affiches en foto’s te bewonderen op deze expo.

In de Rolweg in Brugge houdt Bruggeling Dirk Michiels nog tot en met morgen 15 augustus een garageverkoop. Hij verkoopt er unieke collectiestukken uit de verzameling van zijn vader, Guillaume Michiels, destijds kunstschilder en notoir verzamelaar. Dirk Michiels doet alles weg omwille van zijn geplande verhuis, waardoor hij straks minder plaats heeft. Ook een unieke boekenkast doet hij van de hand.

Nu vrijdag start in Knokke het vuurwerkfestival. Ze verwachten terug vele duizenden mensen nu het weer ook beter en warmer wordt. Het zijn ook de laatste 14 dagen van Cirque du Soleil in Knokke, opgesteld vlakbij de Natiënlaan.

De toeristische sector in Brugge en de kust verwacht nog een top verlengd weekend. Nog heel wat vakantiegangers uit de buurlanden zakken af naar onze regio. Het voorbije weekend liep de camping al vol aan de Veltemweg in Sint-Kruis. Heel wat campers stonden dan ook op de parking van het nabijgelegen Interbad.

Bpost organiseert deze week op donderdag 17 augustus een jobavond in hun kantoor aan de Smedenstraat in Knokke. Het gaat om een info avond voor kandidaten voor de job als postbode. Je krijgt die avond antwoord op al je vragen.

En het voorbije weekend mocht de stad Brugge terug 100 jarigen vieren. In het Kasteel van Moerkerke was er zaterdag de viering van Rosette Goethals en zondag van Yvonne Roux in Lissewege. Vrijdag was er al eerder de viering van Maria Dhoore in het dienstencentrum Meulewech in Sint-Andries.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat