VBRO

Regio-nieuws in het kort

Dinsdag trok de Blindekensprocessie door Brugge. Het is een jaarlijkse traditie sinds de Middeleeuwen. Nieuw dit jaar was een groep uit het Zeeuwse Aardenburg die mee stapte in de Brugse Belofte naar de kapel van de Potterie. Jaarlijks melden zich heel wat figuranten aan voor deze aloude processie.

In Zeebrugge was er dinsdag het Festival van de Noordzee rond de jachthaven. Het event lokte heel wat volk. Er waren de vele optredens, de vistafel van Visgro met voorstelling van tal van vissoorten, springkastelen, het schietkraam van Tir Stef maar ook een demo visfileren en een garnaalpelwedstrijd in aanwezigheid van de werelkampioen garnaalpellen. Er was ook de eerste editie van ‘Zeebrugge Zingt’.

Het aantal dagjestoeristen tijdens het verlengde 15 augustus weekend is met 25% gedaald. Er waren er dit jaar 480.000 in vier dagen. Vorig jaar was het verlengde weekend zonniger en ook warmer. Qua hotel-bezettingen was de nacht van zaterdag op zondag het drukst.

Tijdens de opgravingswerken van de Eeckhoutabdij in Brugge heeft Raakvlak een middeleeuwse tegelvloer aangetroffen. Op de site komt het nieuwe museum Brusk. De opgravingswerken liepen van mei tot augustus.

De Brugse Zwemkring heeft de zwemwedstrijd Damme Brugge die gepland was voor zondag 20 augustus afgelast. Er zijn drijflagen met blauwalgen in de Damse Vaart en die zijn gevaarlijk zijn voor mens en dier. Eerder had de Brugse burgemeester De fauw een zwemverbod ingevoerd. Ook recreatie op de vaart is momenteel verboden.

Nu vrijdag start in Knokke het internationaal vuurwerkfestival waarbij landen het tegen elkaar opnemen. Het vuurwerk lokt jaarlijks vele duizenden mensen naar Knokke als het weer meezit. Er zijn vijf dagen lang vuurwerk gepland.

In Brugge starten komend weekend de Reiefeesten. Als Reiefestival. Eén en ander werd in een nieuw jasje gestopt. Brugge Plus hoopt dat het nieuwe concept zal aanslaan bij de Bruggelingen.

En volgende week heeft Brugge er opnieuw een 100-jarige bij. Lucrese Bout viert maandag haar 100ste verjaardag in het woonzorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis. De voorbije dagen waren er ook al drie eeuwelingen die door de Stad Brugge gevierd werden.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat