VBRO

Regio-nieuws in het kort

Komend weekend is er de augustuskermis in het centrum van Torhout. Op de Markt en op de Burg is er kermis tot en met woensdag 23 augustus. Er zijn 24 attracties die er een plaats krijgen.

De buurt van de Dampoort in Brugge kan je beter vermijden dezer dagen. Nog tot eind deze maand wordt er gewerkt aan de brug. Het verkeer moet er van twee naar één rijstrook wat zorgt voor flinke verkeershinder. Woensdag was er al meteen een lange file.

Nog tot en met morgen wordt er gewerkt aan de sporen in Gent. Hierdoor kunnen de vertrektijden van de treinen vanuit Zeebrugge en Oostende gewijzigd worden. Reizigers kunnen zich best vooraf informeren.

In Knokke is er nu zaterdag een strandbloemenfestival onder de noemer ‘Zoute Beach Flower Festival’. Alles vindt plaats op het strand ter hoogte van het Albertplein. Komende zaterdag zijn er overigens heel wat events in de regio. Zo is er een Thaise dag in Bredene, een Porsche Coast Tour met vertrek in De Haan, ‘Sint-Idesbald Zingt’ gevolgd door vuurwerk en ook de Reiefeesten in Brugge. De organisatoren hopen natuurlijk op mooi en droog weer.

En de buurtcomités van de Vinkenstraat en de Welvaertstraat in Assebroek en Sint-Kruis Brugge slaan de handen in elkaar voor een eerste garageverkoop op zaterdag 26 augustus. Er zijn al 70 deelnemers ingeschreven. De lijst met alle adressen krijg je de dag zelf op het parcours. De garageverkoop gaat door in de omliggende straten van de Vinkenstraat en de Welvaertstraat.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat