VBRO

Regio-nieuws in het kort

Het Reiefestival in Brugge heeft de verwachtingen van heel wat Bruggelingen niet kunnen invullen. Er waren slechts achtduizend bezoekers. Heel wat Bruggelingen verlangen terug naar de vroegere edities op en rond de Reien met evocaties. Het nieuwe concept van Brugge Plus sloeg duidelijk niet aan.

Meer dan 500 gezinnen in Sint-Jozef en in het Dampoortkwartier in Sint-Kruis zaten zondag twee uur lang zonder stroom. Even voor 11 uur was de stroom er uitgevallen. Fluvius stuurde meteen hun wachtploegen ter plaatse voor de nodige herstellingen.

De MUG Heli was zondag te zien op de veiligheidsdag van de brandweer van Tielt. Die hadden reden tot een feestje want ze bestaan 200 jaar. Er waren heel wat demonstraties van het Tieltse brandweerkorps.

In Brugge waren het voorbije weekend op tal van plaatsen plots geheimzinnige spreuken te zien. Vele Bruggelingen vroegen zich af waarom of wat precies de reden was. Het zou te maken hebben met de kandidatuur van Brugge om culturele hoofdstad van Europa te worden in 2030. Dat zou dan de tweede keer zijn na een eerdere succesvolle editie in 2002.

De brandweer moest vanmorgen uitrukken naar de Spoorwegstraat in Sint-Michiels. De middendrukleiding van de gastoevoer was er geraakt. dat zorgde voor een hels lawaai. De brandweer en de gasmaatschappij konden het euvel na enige zijd verhelpen.

De buurt van de Torhoutsesteenweg in Oostende kan je best mijden vandaag. Er is een groot waterlek dat voor nogal hinder zorgt. In Brugge kan je trouwens best ook de buurt van de Dampoort mijden. Deze week wordt er verder gewerkt aan de Tafelbrug. Het verkeer moet er over één rijstrook. De verkeersdrukte is inmiddels weer toegenomen en één en ander zorgt voor files.

In café Tramhuis in Assebroek werd zondag het 70-jarig bestaan gevierd van de ornitologische vereniging ‘De Nachtegaal’. Ze hadden ooit 750 leden, nu nog 88. Burgemeester Dirk De fauw en zijn schepenen Demon en Annys gingen de vereniging feliciteren namens het Brugse stadsbestuur.

Vandaag mag er in het Mintus woonzorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis gefeest worden. Het is vandaag de 100ste verjaardag van Lucrese Bout. Ze geniet er van de goeie zorgen.

En het echtpaar Gustave Alloo en Jacqueline Blancke uit de Peterseliestraat in Brugge vierde zaterdag hun platina huwelijksjubileum. Ze zijn 70 jaar getrouwd. Het feest vond plaats bij hun dochter die in dezelfde straat woont. Het koppel heeft drie kinderen. Staf was jarenlang wijkburgemeester van de Verloren Hoek en Jacqueline lang de uitbaatster van café De Verloren Hoek in de Carmersstraat.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat