VBRO

Regio-nieuws in het kort

In Oostduinkerke startte dinsdagochtend de 50ste editie van de Vierdaagse van de IJzer. Voor deze vierdaagse wandeltocht zijn er al meer dan achtduizend wandelaars ingeschreven, zowel militairen als burgers.

Het gemeentelijk onderwijs in Knokke blijft in handen van de gemeente. Aanvankelijk wilde men er het onderwijs overdragen aan het Gemeenschapsonderwijs wegens het dalend aantal leerlingen en de ouderdom van de gebouwen. Nu wordt daar toch van afgezien; de start op 1 september moet rimpelloos verlopen.

De NMBS heeft groen licht gekregen voor de geplande werken in het station van Heist. Het spoor wil de toegankelijkheid verbeteren met hellingen en trappen. De onderdoorgang naar perron 2 zou ook geschrapt worden. De werken zouden eind dit jaar kunnen starten.

De werken voor het waterlek aan de Torhoutsesteenweg in Oostende zullen nog de hele week duren. Sinds maandagavond hebben de bewoners terug water. Het verkeer op de Torhoutsesteenweg loopt hinder op door het waterlek. De herstellingswerken zijn maandag gestart.

En nu zaterdag is er een grote rommelmarkt in de straten van Zeebrugge Dorp naar aanleiding van het kermisweekend. De foor komt naar het Marktplein van Zeebrugge. In Loppem is er zondag rommelmarkt naar aanleiding van de kermis en in Jabbeke is er vrijdagavond een kinderrommelmarkt in combinatie met een avondmarkt.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat