VBRO

Regio-nieuws in het kort

In Restaurant La Tâche in Brugge werd dinsdag verdere toelichting gegeven bij de organisatie van de Brugse Kaasmarkt die op zondag 3 september doorgaat op het Zand. Er zullen als rode draad 60 standjes zijn met kazen uit binnen- en buitenland met de voorstelling van een nieuwe kaas van de Paters Karmelieten. Vlaams Minister Dalle komt de Brugse kaasmarkt officieel openen.

In Sint-Pieters Brugge wordt komend weekend ‘Pastorie Preferee’ gehouden met een programma voor het hele weekend. Op vrijdag is er quiz, op zaterdag een kubbtornooi, op zondag apero, een buurtmaaltijd en marionettentheater. Verder is er een foto-expo over de gemeente.

In Roeselare gaat nu vrijdag de kermis van start. Er zullen tot 30 augustus 31 attracties voor jong en oud  te vinden zijn. Ze krijgen een plaats op de Grote Markt en op het Polenplein.

Vandaag starten in Oudenburg de Jungle Jump Days, een springkastelenfesival met 30 springkastelen voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het event duurt tot en met zondag.

Nu zondag is het de laatste dag van Cirque du Soleil in Knokke. De tent stond een maand lang opgesteld vlakbij de Natiënlaan. Het spektakel lokte heel wat volk. In Knokke is het trouwens dezer dagen ook druk ’s avonds met het traditionele vuurwerkfestival. Het brengt nog altijd heel wat volk op de been.

In het tv-programma ‘Met Vier in Bed’ werd een B&B uit Dudzele de uiteindelijke winnaar. Ze kregen  maar liefst negentig bedjes, wat een uitzonderlijke score is. Hun gasten waren bijzonder tevreden over de service.

De Brugse Groep 24 heeft een nieuwe Monopoly-speeldoos klaar voor Waregem. Je kan alle bijzondere plaatsen en evenementen terugvinden op het speelbord. Het nieuwe Monopoly-spel wordt vandaag gelanceerd.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat