VBRO

Regio-nieuws in het kort

De IVBO heeft sinds september al 120 ton asbest opgehaald op 83 verschillende adressen in de regio. De intercommunale is daarmee gestart om zoveel mogelijk asbest veilig te verwijderen. Het wordt vervolgens naar een gespecialiseerde firma gebracht.

In Brugge is gerechtsdeurwaarder Philippe Willems overleden. Hij had zijn kantoor langs de Gistelsesteenweg in Sint-Andries samen met Philippe Matthys. Philippe Willems was in 1986 gestart als deurwaarder in Brugge. Het afscheid is gepland morgen vrijdag in de aula van het Brugse crematorium.

De Doe Goed Pas van de Stad Brugge wordt nu verspreid naar meer dan 6000 vrijwilligers en 3000 mantelzorgers. Daarmee krijgen ze korting bij tal van handelaars in Brugge. Het is al de achtste keer dat de Doe Goed pas verdeeld wordt.

In de Burgstraat tussen Burg en Philipstockstraat in Brugge opent een nieuwe kledijzaak voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Het gaat om The Milky Way. Nu maandag krijgt de uitbaatster de burgemeester op bezoek.

De Waterweg is momenteel op zoek naar een scheepvaartbegeleider voor hun centrale aan de Kruispoort in Brugge. Ze bedienen er de bruggen en de sluizen.

Het Zedelgemse bedrijf CNH heeft een maaidorser in bruikleen gegeven aan de Hogeschool Vives in Roeselare. Op die manier kunnen de studenten van agro- en biotechnologie werken met het modernste materiaal.

In Brugge werd de brochue “Ooh Brugge” voorgesteld, rond de toegangelijkheid van gekende gebouwen maar ook van horecazaken. Zo komen de gebruikers te weten of een zaak goed toegankelijk is en of er bijvoorbeeld een toilet is voor mensen met een beperking.

In het Begijnhof in Brugge komen de eerste voorjaarsbloeiers tevoorschijn. Het gaat om een eerste soort kleine gele narcissen. Die geven de winter wat kleur. Met wat zon erbij doen ze meteen verlangen naar de lente.

Langs de Spinolarei en de Langerei in Brugge wordt momenteel de snelheid gemeten. Beide straten krijgen meer verkeer omwille van de werken in de Sint-Jorisstraat en de Vlamingdam. Alle verkeer wordt langs daar omgeleid, inclusief de bussen van De Lijn.

In Moerbrugge zullen de kerstbomen dit jaar niet meer verbrand worden zoals in het verleden. Er komt wel een vervangende nieuwjaarsdrink om de bewoners de kans te geven elkaar te ontmoeten.

Nog tot eind februari zal aannemer APK uit Lichtervelde werken aan de heraanleg van de Wollestraat in Brugge. De zijstraten van de Wollestraat zijn nu allemaal doodlopend.

Komend weekend organiseert de vzw Thailandia een rommelmarkt in zaal de Polder in Dudzele. Je kan er beide dagen terecht voor een ruim aanbod tussen 9 en 17 uur.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat