VBRO

Regio-nieuws in het kort

Het groene schip Peter Pan is donderdagavond uit de haven van Zeebrugge vertrokken richting Duitsland. Ze hebben aan boord 750 nieuwe wagens. Het schip wordt ingezet om wagens weg te krijgen van op de haventerreinen. Die staan overval met persoenenwagens.

In Assebroek werd donderdag door de politie Operatie Rozet voorgesteld. De komende dagen zal de politie 600 sloten van woningen nazien en ook tips geven als er iets moet beveiligd worden om inbraken te voorkomen.

Het Concertgebouw in Brugge gaat om zoek naar een nieuw artistiek assistent die kan helpen bij de programmatie. Het moet iemand zijn met de nodige diploma’s op zak rond muziek.

In de Residentie Berkenhof in Assebroek zullen ze vanaf vrijdag 8 februari het restaurant openstellen op woensdagen en dat meer bepaald voor omwonenden. Er worden elke week op woensdag frietjes geserveerd. Op vrijdag zal je er ook een bereide maaltijd kunnen afhalen. En niet alleen het Berkenhof zet de deuren open voor omwonenden; ook de Zusters in Sint-Kruis die aan de Boogschutterslaan wonen. Over de middag kan je met een bijdrage meeschuiven aan tafel voor de lunch.

In de Poortersloge in Brugge is de nieuwe expo van de Brugse kunstenares Alice Vanderschoot gestart. De vernissage is nu zaterdag gepland. De expo loopt tot in de maand maart.

In Lissewege zijn de inschrijvingen gestart voor de volgende Beeldenroute, komende zomer. Vorig jaar is die route al in juni gestart. Het event lokte heel wat volk naar het witte polderdorp.

Robin De Lille zal volgende week in de provincieraad aangesteld worden als nieuw zetelend lid voor de partij Groen. Hij neemt de fakkel over van Gerda Schotte. En in de gemeenteraad van Brugge zal op maandag 30 januari Ilse Coopman van N-VA de eed afleggen als nieuw gemeenteraadslid. Zij volgt Dirk Barbier op.

De site van de Zandwegemolen in Sint-Pieters zal een andere look krijgen. Er is bij de stad een dossier ingediend voor de realisatie van een kantorencomplex met ondergrondse garage.

Club Brugge verhuurt nu springkastelen en doelen voor kinderfeestjes en communies. Het gaat om springkastelen met uiteraard het logo van Club Brugge erop. Ze zijn online te bestellen via de website van blauw-zwart. Club speelt zondag alweer en dan ontvangen ze thuis Charleroi.

Basketbal. Avanti Two heeft donderdagavond hun bekerwedstrijd voor de Beker van West Vlaanderen gewonnen tegen Middelkerke. De wedstrijd eindigde op 68-102 cijfers. Daan Chielens was de man van de wedstrijd.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat