VBRO

Regio-nieuws in het kort

In Brugge is Willy Machiels overleden. Hij runde jarenlang een winkel in de Steenstraat, van hoeden, kledij en mantels, ondermeer de gekende groene loden, en tenniskledij. Hij nam de zaak over van zijn vader Florent Machiels die destijds de bedenker was van de Reienfeesten in Brugge. En nog in Brugge is voormalig schepen Omer Dombrecht overleden. Hij was schepen voor de toenmalige Volksunie. Beroepshalve gaf Dombrecht les aan het Onze Lieve Vrouwecollege in Assebroek.

In de gevangenis van Brugge wordt vandaag gestaakt. De cipiers hebben gisterenavond het werk neergelegd voor betere loonvoorwaarden.

Het doolhof bij het Kasteel van Loppem bestaat dit jaar 150 jaar. Het ligt aan de rand van het kasteelpark en werd destijds bedacht door de kasteelfamilie van Caloen. Nu zal er een webmagazine gemaakt worden rond de geschiedenis van het doolhof. Vanaf april kan je er terug heen tijdens de weekends, in de zomer elke dag.

De wekelijkse marktdag in Brugge vond vandaag voor het laatst plaats op de Burg. Volgende week kunnen de marktkramers terugkeren naar de Markt. Daar is nu de afbraak van de kerstmarkt nog volop bezig.

Uit Zeebrugge zijn alweer de eerste cruisetoeristen van het jaar vertrokken. De MSC Virtuosa vaart nu naar de Canarische Eilanden. Er worden dit jaar 180 cruiseschepen verwacht in Zeebrugge.

Sinds nu kunnen jongeren zich via de website van de IKWV aanmelden voor strandredder aan onze Vlaamse kust. Ze kunnen de badplaats kiezen uit een lijst. Er zijn al kandidaten die zich beschikbaar stellen voor meerdere strandreddingsposten.

Het Vlaams Belang vraagt de stad zwaar op te treden tegen de 16 nachtwinkels en exotische restaurants die niet in orde waren met de wetgeving. De burgemeester vond het verontrustend dat alle gecontroleerde zaken niet in orde waren.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat