VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De gemeenteraad van Brugge komt vanavond opnieuw bijeen. Op de agenda staan 48 punten gevolgd door 17 interpellaties. De raad moet ondermeer het licht op groen zetten voor de verdere sanering van de Brugse Reien. De gemeenteraad zal wellicht ook nog morgen moeten samenkomen gezien de vele interpellaties van raadsleden.

Het nieuwe casino van Middelkerke werd tijdens het voorbije weekend geopend. Er kwamen 25.000 bezoekers langs om een kijkje te nemen. Velen zijn vol lof voor de architectuur van het gebouw. Het is een flinke opsteker voor Middelkerke.

Een vrouw is zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde in Zeebrugge waar het nieuwe kunstwerk Tide Bell geplaatst werd. Het ongeval gebeurde vanmorgen vroeg om 3.30 uur. De vrouw zat gekneld in haar wagen en moest door de brandweer van Zone1 bevrijd worden.

Komend weekend start de Paasfoor op de Markt in Brugge. Op donderdag mogen de uitbaters opbouwen zodat de woensdagmarkt slechts op 3 april moet verplaatst worden naar de Burg. Nu woensdag kan dat dus nog gewoon op de Markt. Ook donderdag start in Kortrijk de jaarlijkse Paasfoor met een muzikaal optreden en groot vuurwerk. En ook in Oedelem is er komend weekend Paasfoor, zij het iets kleinschaliger.

In de Doornhut in Sint-Kruis Brugge zijn vandaag werken gestart voor de herstelling van de rijweg in beton. De werken situeren zich tussen De Linde en de Brieversweg. De werken zullen duren tot 12 april. Ook de parkeerstroken zullen er onthard worden.

Aan de Magdalenakerk in Brugge starten vandaag onderhoudswerken aan de antennes op de kerk. De werken kunnen zorgen voor wat hinder.

Voetbal. Tweedeprovincialer Jong Male VV kan op 14 of 28 april kampioen spelen in hun reeks tweede provinciale A. De trainer ziet dat alvast zitten. Tijdens de Dinner Dance van Jong Male zaterdagavond riepen staf en bestuur supporters op om massaal op post te zijn. Voorzitter Guido Vandille hoopt alvast erg op die titel.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat