VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

In een brief aan Vlaams minister Lydia Peeters vragen de burgemeesters van de vervoersregio Brugge dat vervoersmaatschappij De Lijn meer personeel en budget krijgt. Dat meldt KW. “De vertraging van de invoering van het flexvervoer op het platteland geeft teveel problemen”, aldus de Noord-West-Vlaamse burgemeesters. Recent ging de nieuwe dienstverlening van het busvervoer in de vervoerregio Brugge in. Dat omvat een gebied dat bestaat uit de lokale besturen Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke. Ondanks de ruime communicatiecampagne van De Lijn kampen de gemeenten uit de wijde Brugse regio met tekortkomingen door het nieuwe vervoersplan. Dat erkent ook Dirk De fauw, voorzitter van het Burgemeestersoverleg regio Brugge: “Sommige lokale besturen in de vervoerregio, met een hoofdzakelijk stedelijk karakter en klein buitengebied deden hun voordeel met het nieuwe vervoerplan. De openbaar vervoer gebruikers in gemeenten met veel platteland ondervonden meer nadelen”, aldus nog de Brugse Burgemeester in KW.

Deze week lanceerde Stad Brugge een volledig vernieuwde website. En de Stad zet met deze nieuwe brugge.be een flinke stap vooruit in haar digitale dienstverlening en het versterken van de interactie met haar inwoners, ondernemers en bezoekers. Er ging heel wat werk vooraf aan de realisatie van de nieuwe website maar uiteindelijk is hij dan toch nog voor Pasen klaar voor gebruik.

Je zag het ongetwijfeld zelf al in het stadsbeeld, er heerst een drukte van jewelste bij nogal wat Brugse horecazaken want daar is men druk in de weer met de opbouw van de zomerterrassen. Wie zijn of haar zaak heeft in de historische binnenstad van Brugge, die kreeg drie dagen om de vaste terrasconstructies op te bouwen. Morgen zaterdag, met de start van de Paasvakantie, begint officieel het terrassenseizoen in Brugge. De uitgebreide terrassen blijven staan tot nà de Kerstvakantie.

De Paasfoor start vandaag op de Markt in Brugge. De foor blijft tot 7 april staan. Daardoor zal de woensdagmarkt van volgende week uitzonderlijk doorgaan op de Burg. In Kortrijk werd donderdagnamiddag de Paasfoor geopend. Aaron Blommaert mocht er gisterenavond optreden voor en ruim opgekomen publiek. Nieuw in Kortrijk is het foorplein op parking 4 van de hogeschool Howest. Door werken moest de foorleider wat schuiven met de attracties.

In de Zeeparking in Oostende hebben donderdag drie geparkeerde wagens flinke schade opgelopen door een brand. Een auto was er beginnen branden en het vuur sloeg over naar twee andere geparkeerde wagens. De politie startte een onderzoek naar de oorzaak.

In Brugge zullen ze vandaag de heraangelegde Smedenstraat officieel inwandelen. De straat kreeg een nieuwe rijweg. De voetpaden zijn gebleven zodat de handelaars ook altijd bereikbaar bleven voor shoppers. Nog in Brugge worden vandaag de vernieuwde Karel de Stoutelaan en de Sint-Pieterskerklaan officieel geopend. In deze laatste straat kampten bewoners met wateroverlast in hun kelders. Experts van de verzekeringen zoeken naar een oplossing voor de bewoners.

De Yachtclub Flandria plant morgen zaterdag hun sociale vaart. Ze varen dit jaar met hun yachten voor Lions Oostkamp die kinderen en begeleiders uitgenodigd heeft voor een vaart aan boord van een yacht. De bootjes vertrekken morgen om 14 uur. Nadien zijn er warme wafels voor alle deelnemende kinderen.

In Zeebrugge mogen eigenaars vanaf nu zaterdag hun strandcabine plaatsen op het strand. Er zijn 490 plaatsen ter beschikking. Er staan 130 Brugse gezinnen op de wachtlijst. De cabines mogen blijven staan tot halverwege de maand oktober. Het Zandlopertje en de Maritimes hebben nieuwe uitbaters wat goed is voor Zeebrugge Bad. Nu zondag kunnen kinderen naar de Paaseierenraap op het strand. Op Paasmaandag is er een raap gepland aan Seafront Zeebrugge samen met heel wat randanimatie waaronder een zeepkistenrace.

De gekende horecazaak De Koetse aan de Oude Burg in Brugge gaat op 1 april terug open. De familie Sumar heeft de zaak overgenomen. Hun zoon werkte al zes jaar lang in de keuken van De Koetse. Piet en An Vanderyse zijn tevreden dat hun zaak verder gezet wordt.

En op Paasmaandag is het dan zover en start ook voor de Brugse clubs de eindronde van de voetbalcompetitie. Zowel Club als Cercle Brugge treden aan in Play Off1 en dat is nooit eerder gebeurd. Bovendien starten ze meteen met de Brugse derby. Na halvering van de punten start groen-zwart met 24 punten; blauw-zwart heeft er 26. Aftrap maandagmiddag om half twee.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat