VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Op zondag 5 mei is er weer koers in Brugge. Dan start de Elfstedenronde in de Breydelstad, een koers voor beroepsrenners over een afstand van 196 kilometer met start in de Spoorwegstraat in Sint- Michiels. De renners komen die zondag ook aan in Brugge maar niet langer aan de Buiten Kruisvest bij de Dampoort, zoals dat de afgelopen jaren het geval was.

Op woensdag 1 mei trekt de jaarlijkse 1 mei-stoet terug door de straten van Brugge. Na de stoet zijn de toespraken gepland in het Astridpark, gevolgd door de Red Rock Rally met ook dit jaar weer heel wat optredens. Tal van groepen staan dan op de planken.

En diezelfde woensdag 1 mei start het nieuwe seizoen van de avondmarkten. Er is dan meteen al avondmarkt in Roeselare en ook in het Oost-Vlaamse Eeklo.

In Diksmuide heeft een zware brand gewoed in een horecazaak. De brand was gestart in de keuken. De uitbaters waren met vakantie op het moment van de feiten. De keuken liep zware schade op. De brandweer van Diksmuide zette de grote middelen in.

Brugge en de Vlaamse kust verwachten de komende dagen heel wat Nederlanders. Ze zijn immers enkele dagen met vakantie. Nu zaterdag is het Koningsdag in Nederland. In alle steden en gemeenten, die dan weer oranje kleuren, zijn er festiviteiten gepland. Het koningspaar en hun kinderen trekken dit jaar naar Emmen.

In de Brugsestraat in Zedelgem kwam het woensdag tot een ongeval tussen een bestelwagen en een personenwagen. Eén van de bestuurders moest door de brandweer bevrijd worden. Beide bestuurders werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis door de hulpdienst 112.

Nu zondag is het Molendag. De Kalfmolen aan de Graaf Jansdijk in Knokke en de molen van Callant in Ramskapelle zijn dan te bezoeken. De molenaars zullen er de werking van hun molen uitleggen. Er worden veel bezoekers verwacht. In Brugge doet de Sint-Janshuismolen ook mee aan de Molendag. Ook daar is de molenaar aanwezig voor een woordje uitleg.

Morgen vrijdag doen twee cruiseschepen de haven van Zeebrugge aan. Het gaat om Mein Schifff en de Renaissance. Vandaag ligt de Brittania in de Zeebrugse cruisehaven aangemeerd.

In het Museum voor Volkskunde aan de Rolweg in Brugge zijn de renovatiewerken gestart. Eerst moest de volledige collectie er weggehaald worden en veilig opgeborgen worden. De werken zullen enkele maanden duren.

Nu zaterdag verwacht de Brugse basketbalclub Avanti Brugge heel wat supporters voor hun wedstrijd tegen Hasselt. Het is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie die ze spelen in de sporthal Stamina in de Daverlostraat in Assebroek. Het is meteen ook sponsoravond bij Avanti Brugge. De sponsors worden dan bedankt voor hun steun het afgelopen seizoen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat