VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De Brugse politie heeft een Fransman kunnen vatten die gaatjes boorde in portieren van bestelwagens met als doel in te breken in de voertuigen. Hij sloeg acht keer toe in Brugge en zes keer in Kortrijk. De man ging telkens aan de haal met duur werkmaterieel.

In Lissewege mocht Vlaams Minister Hilde Crevits de eerste steen leggen van het nieuwe polyvalente gebouw dat tegen eind 2025 klaar moet zijn. Daar komen het dienstencentrum, de bibliotheek, een sportzaal en ook een lokaal voor jeugdbewegingen. Het gebouw zal zes miljoen euro kosten. De Stad Brugge kan rekenen op een subsidie van één miljoen euro van Vlaanderen.

Op het Stadhuis van Brugge werden maandag de dames van Club Brugge YLA ontvangen. Ze hebben de beker gewonnen na een spannende wedstrijd tegen OH Leuven. Burgemeester De fauw zette de dames in de bloemetjes. Vlak voor de match Club Brugge – Union mochten ze nog een ere-ronde lopen in het Jan Breydelstadion.

In de Ringvaart heeft de Brugse brandweer twintig obussen gevonden, ter hoogte van de Kazernevest. Die worden vandaag onschadelijk gemaakt door DOVO en de hulpdiensten. Het doorgaand verkeer zal omgeleid worden. De omwonenden worden gevraagd om achteraan in de woning te blijven. Indien mogelijk verlaten ze hun woning best langs de achterzijde.

Komend weekend is er op de boulevard aan de vroegere vismijn in Zeebrugge het foodtruckfestival Smaak. Er worden heel wat mobiele keukentjes verwacht met specialiteiten uit binnen- en buitenland.

Volgende week wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Vinkenstraat in Assebroek, voor de werken aan de nutsleidingen in opdracht van Fluvius. De aannemer zal starten aan de even kant van de straat. De werken zullen duren tot eind juni. Het Vinkenplein zal tijdens de werken afgesloten zijn.

In Wenduine is er volgende week maandag de jaarlijkse zeezegening met optreden van het Shantykoor van Blankenberge en visbak. Er is trouwens ook kermis in Wenduine komend weekend.

En in Nieuwpoort zijn er komend weekend Visserijfeesten. Van vrijdag tot en met maandag is er een vissmoefelmarkt en zijn er rondleidingen in de vismijn. Er zijn heel wat live optredens.

De directeur van het VTI Zeebrugge, Joke Knockaert, stapt in de politiek. Ze zal een plaats krijgen op de lijst van Vooruit in Brugge. Lijsttrekker Pablo Annys is bijzonder tevreden met de aanwinst voor zijn partij. Het is meteen ook uniek want de vrouw is directeur in het vrij onderwijs.

Op 87-jarige leeftijd is in het woonzorgcentrum Herdershove in Brugge André Dendooven overleden. Hij woonde naast de horecazaak Ter Doest in Lissewege, in het torengebouwtje en zorgde er jaren voor het rundvee. André Dendooven runde eigenlijk de boerderij en merkte dat er heel wat volk kwam kijken naar de abdijschuur. Hij en z’n vier broers begonnen met het serveren van belegde boterhammen en trappist. Later kwamen daar palinggerechten bij. De rest is geschiedenis. Op vandaag runt de familie Dendooven al vier horecazaken want nà Ter Doest kwamen daar ook nog Njord in Zeebrugge, Julia in Vlissegem en Julia in Brugge bij. In februari overleed broer Arthur Dendooven. De uitvaartplechtigheid van André Dendooven vindt plaats aanstaande donderdag 16 mei om 10.30 uur in de kerk van Lissewege. Aan de familie, onze oprechte deelneming.

En Cercle-goalgetter Kévin Denkey is de winnaar van de 33e editie van de Ebbenhouten Schoen geworden. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de hoogste klasse van het voetbal maandagavond bekendgemaakt. Er was een gala in het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe. De 23-jarige Togolees haalde het voor de andere genomineerden Mohamed Amoura van Union, Bilal El Khannouss van Racing Genk, Aboubakary Koita van Sint-Truiden en Mandela Keita van Antwerp. De 23-jarige Denkey maakte dit seizoen al 27 goals in de competitie en is daardoor topscorer en dé uitblinker bij revelatie Cercle Brugge. Kévin Denkey kwam in 2021 via AS Bézier naar Cercle nadat hij bij onze Zuiderburen lange tijd speelde voor Nîmes Olympique.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat