VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Het event Discover Thailand in Bruges lokte zondag heel wat volk naar het Zand. Je kon er kennismaken met Thailand als reisbestemming maar ook genieten van de Thaise keuken en bieren. Er waren dansen en massages ter kennismaking. Door het mooie weer was er veel volk.

Op de Kinderboerderij de Zeven Torentjes in Assebroek werd zondag het schaapscheerfeest gehouden. Er waren demonstraties schapen scheren maar ook rond de verwerking van de wol. Het event lokte heel wat jonge gezinnen met kinderen.

In Diksmuide was er maandag veel volk voor de jaarlijkse Boter- en Kaasfeesten. Er was een feestelijke markt, muziek en worpen met boter en kaas.

Het zal deze week extra druk zijn op de Ringvaart richting Oostende. Daar start het vierdaagse event Oostende voor Anker. Ze verwachten 150 schepen, 25 muziekgroepen en 40 ambachtslui. Voor deze aflevering verwachten ze in Oostende weer vele duizenden bezoekers.

Nu zondag zijn het Pleinfeesten in Sint-Andries, met een grote rommelmarkt met een 50-tal standen in de Jan Breydellaan en omliggende straten. Nu zaterdag vieren de Pleinfeesten hun 20-jarig bestaan met een buurtfeest en optreden van Davy Gilles.

In Brugge is zondag de Tour de Reines gestart voor olditmers. Organisator is Bruggeling Wim Decraemer. De deelnemende dames rijden naar het Italiaanse Toscane. De Brugse burgemeester Dirk De fauw mocht zondag de start geven.

Het team van de MUG Heli had een druk weekend met tal van oproepen. Ze werden op Pinksterzondag 6 keer gevraagd en gisteren maandag 4 keer waarvan ook twee keer richting naar Oost-Vlaanderen, meer bepaald Aalter en Maldegem.

In Damme is het kunstevent Amare gestart. Je kan er kunst bewonderen op verschillende locaties van het Uilenspiegelstadje en dit tot en met 15 september. De route is 6 kilometer lang, waarvan je 2 kilometer kan inkorten door te kiezen voor het bootje tussen Damme en Brugge. De vertrekplaats van de route is de site van de Blauwe Zaal waar je een wijngaard kan bewonderen en waar ze inmiddels unieke wijnen maken.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat