VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Groen gemeenteraadslid Katrien Cattoor zal vanavond op de gemeenteraad in Brugge een betere aanpak van fietsdiefstallen pleiten. Volgens de cijfers waren er vorig jaar 725. Volgens Katrien Cattoor geef niet iedereen ze aan bij de politie.

N-VA gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche zal vanavond tijdens de interpellaties (dertien in totaal) pleiten voor huwen in open lucht. Hij wil het mogelijk maken onder de bomen op de Burg en in het Minnewaterpark.

Het openbaar onderzoek rond de hoogspanningslijn van Ventilus loopt nog tot 27 oktober. Intussen zijn er al 50 bezwaren binnen tegen de gecontesteerde hoogspanningslijn. De bezwaren komen uit tal van West-Vlaamse gemeenten.

De realisatie van de nieuwe brug in Steenbrugge dreigt vertraging op te lopen. Er wordt geschat op anderhalf jaar. Er zijn twee bezwaren die door de rechtbank zullen behandeld worden.

In de Groene Wandeling in Oostkerke vierde het echtpaar Eric Snauwaert en Greta Raeman hun gouden huwelijksjubileum. Eric is erg goed gekend in Dudzele waar hij actief is bij tal van verenigingen. Hij was elf jaar lang gemeenteraadslid in Brugge. Hij leerde zijn vrouw kennen bij de Bank Brussel Lambert (BBL) op de Markt in Brugge. Schepen Franky Demon ging het koppel feliciteren.

In tweede provinciale blijft Jong Male VV op kop in het klassement. Ze speelden 0-0 gelijk tegen Snaaskerke. In derde provinciale staat Loppem aan kop. Zij wonnen tegen Ichtegem.

En Basketbalclub Avanti Brugge heeft hun eerste wedstrijd van de compettie gewonnen met 92-78 cijfers. Het waren nipte winstcijfers met een erg sterke Joren Vermoesen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat