VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

In Brugge is er vanavond, aan de vooravond van de Vlaamse Feestdag, de traditionele academische zitting in het Stadhuis. Op de Markt zullen tal van verenigingen daarna bloemen neerleggen. Vanavond is er op de Burg nog een optreden van Arbeid Adelt. Morgen donderdag is er dan Burgrock onder het motto vijftig jaar rockmuziek.

Nu zaterdag is er een zwemwedstrijd in Zeebrugge en wel in zee. Er wordt gezwommen tussen Zeebrugge en de Pier van Blankenberge. Het zeewater kon de voorbije weken nog niet veel opwarmen door het slechte weer.

Uitwijken trekt volgende week terug door Brugge. Van 17 tot en met 20 juli zal je ze kunnen vinden aan het Braambos West in Sint-Andries. Er wordt gekookt in het buurtrestaurant en je zal er kunnen genieten van tal van optredens.

In Middelkerke is terug het zandsculpturenfestival gestart. Twintig kunstenaars hebben gewerkt met 5000 ton zand. Het thema is een reis rond de wereld. Het event duurt tot 8 september.

In Kortemark zullen er nu ook twee deelwagens ter beschikking zijn. Dinsdag werd de eerste van de twee wagens geleverd. Ze komen aan de Hoppin punten van De Lijn.

Steve Meyus uit Sint-Kruis komt binnenkort op televisie in het programma Huizenjagers. Hij werkt voor het gekende vastgoedkantoor Immo François.

En een  vrouw uit Brugge is in Noord Frankrijk wereldkampioen garnaalpellen geworden. De top drie kwam trouwens volledig uit de provincie West-Vlaanderen. Er waren heel wat deelnemers.  Eerder was er al het BK garnaalpellen in Oostduinkerke.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat