VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De Brugse burgemeester Dirk De fauw heeft al geluisterd naar de plannen van Umicore om een nieuwe fabriek te bouwen in Zeebrugge. Ze krijgen nu te weinig subsidie van de Vlaamse Overheid. In Frankrijk en in Duitsland kunnen ze op meer overheidssteun rekenen. Het is dus niet duidelijk of ze nog voor Zeebrugge zullen kiezen.

Club Brugge is nog niet klaar met het nieuwe dossier voor de bouw van het nieuwe voetbalstadion. Iemand die bezig was met het dossier is ziek uitgevallen. Zij moest onderzoek doen naar fijn stof bij de geplande werken. Club wil op de site Jan Breydel blijven. Cercle zal haar trainingsvelden alvast verhuizen naar de site van de Gulden Kamer in Sint-Kruis waar de sportterreinen daarvoor zullen uitgebreid worden.

In de Adolf Buylstraat in Oostende komt in de eindejaarperiode de lichttunnel terug, en dat na een afwezigheid van drie jaren. Vorig jaar werd de lichttunnel geschrapt omwille van de dure energieprijzen.

Schepen Jasper Pillen laat zijn diensten zoeken naar een locatie voor huwelijken in open lucht. Het moet weersbestendig zijn en het materiaal moet er ook kunnen opgeborgen worden.  Dat heeft hij maandagavond geantwoord op een vraag van raadslid Pol Van Den Driessche.

De 103-jarige Marietta Daveloose uit Assebroek werd zondag gevierd door haar familie in Dadizele. Zaterdag mocht ze thuis schepen Franky Demon ontvangen. De hoogbejaarde vrouw heeft vele jaren gewerkt als zelfstandige. Ze runde haar eigen textielwinkel aan de Astridlaan in Assebroek. Haar man was kleermaker en maakte onder meer de kostuums voor de politie.

De gekende Brugse kalligraaf Yves Leterme (naamgenoot van de voormalige premier) runt nog tot en met zaterdag zijn pop up shop in de Sint-Jacobsstraat in Brugge. Hij laat er zijn  kalligrafiewerk zien maar verkoopt ze ook aan de belangstellenden. Leterme is al dertig jaar een naam in de kalligrafie.

Het lichtschip de Westhinder in Zeebrugge zal wellicht niet naar de sloop moeten. Nu ligt de boot op de kaai in Zeebrugge aan Seafront. Het Zeebrugse havenbestuur zal de Vlaamse Overheid voorstellen om het schip te kopen. Het is een stuk geschiedenis en dateert van de jaren vijftig.

En op de Oktoberfoor in Oostende verwachten ze dit jaar 72 attracties waarvan 16 grote molens. De foor start dit jaar op 6 oktober en duurt tot 5 november. Voor de vele foorhouders is het meteen de laatste kermis voor de winterstop.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat