VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De stad Brugge vraagt aan de Vlaamse Waterweg om rekening te houden met de spertijden in verband met het niet draaien van de bruggen over de ringvaart. Gemeenteraadslid Dolores David had dit aangekaart op de jongste gemeenteraad. Volgens de Vlaamse Waterweg kregen ze slechts negen klachten binnen daaromtrent.

Vanaf morgen woensdag kan je terug minigolf of tennis spelen aan de Stella Mariskerk in Zeebrugge. Buurtwerkster Hilde Ballegeer zocht naar een oplossing want de uitbaatster stopte er haar activiteiten. De vraag om de site te heropenen was groot in Zeebrugge. Yasmine Wellens zal elke woensdagnamiddag tot aan de kerstvakantie de cafetaria openhouden.

In Brugge is op 86-jarige leeftijd Carlos De Blieck overleden. Hij was de stichter en erevoorzitter van de Zwemclub van Interbad Brugge. Beroepshalve werkte hij vele jaren bij de Post. Hij was ook een fervent biljarter. De uitvaart is gepland nu zaterdag om half elf in de kerk van Maria Assumpta in Assebroek.

In de Karel de Stoutelaan in Brugge Kristus Koning zijn maandag werken gestart. De straat krijgt nieuwe rioleringen en ook een nieuw wegdek. Het wordt ook een parklaan met de 38 extra bomen die er aangeplant zullen worden. De snelheid zal er ook verlaagd worden van 50 naar 30 kilometer per uur.

Brugge roept haar inwoners op om hun katten te laten steriliseren of castreren. Zo wil men voorkomen dat er teveel katten in een asiel terecht komen of achtergelaten worden. Wie de kat nu laat steriliseren krijgt een geschenk aangeboden van het Brugse stadsbestuur.

Het aantal toeristen in Brugge is de voorbije weken nog niet verminderd. Het seizoen blijft verder lopen mede door het mooie weer. Het voorbije weekend waren er nog heel wat last minute-boekingen uit de buurlanden. Op de camping in Sint-Kruis waren het aantal vrije plaatsen beperkt. Vandaag dinsdag liepen in de haven van Zeebrugge alweer twee cruiseschepen binnen. Ook die  zorgen voor extra toeristen in Brugge.

In Oostende werd dinsdag het kunstwerk ‘Dikke Mathille’ wegggenomen. Er is een restauratie van het kunstwerk van doen en de kunstenaar zal het beeld dan ook volledig onder handen nemen. Er was onlangs nog verzet tegen de plannen van de stad Oostende om ‘Dikke Mathille’ te verplaatsen.

De twee deelnemende West-Vlaamse chefs konden geen podiumplaatsen halen op de Prijs Prosper Montagné voor de titel van eerste kok van België. Brugge was vertegenwoordigd door de souschef van het Restaurant Zuid 55 in Sint-Pieters.

Het treinverkeer tussen Diksmuide en Lichtervelde lag maandag een tijdlang stil na een aanrijding op de sporen. Er was meer dan twee uur geen treinverkeer mogelijk. Aan de kust waren er problemen met de kusttram tussen Oostende en De Panne. De oorzaak was een technische storing. De kusttrams  liepen vertraging op tot twee uur.

In Zeebrugge was er zondag bij Port Bleu het slotevent van het project ‘Visser tot Vork’. Een maand lang hebben tal van Brugse chefs de Noordzeevis gepromoot. Zondag mochten veertien chefs hun visbereidingen voorstellen aan het grote publiek. Het was er bijzonder druk.

In Zeebrugge werd aan sporthal de Landdijk het vernieuwde dierenpark in gebruik genomen. Het wordt gerund door de Vrienden van het Dierenpark Landdijk. De schepenen Mieke Hoste en Mathijs Goderis gingen de vrijwilligers veel succes toewensen. Op hun belevingsdag was er heel wat volk.

De marathon van 15 oktober met start aan de Dyver in Brugge krijgt dit jaar een nieuw parcours. De lopers gaan dit jaar richting Damme, dit via Koolkerke. Het hele parcours wordt afgesloten voor de marathon. De buurtbewoners kregen inmiddels al een infobrief met alle uitleg.

En in de Peterseliestraat in Brugge startten de rioleringswerken. De rioleringen zijn er in slechte staat. Er zal gewerkt worden met ‘kousrenovatie’. Zo moet het wegdek niet opgebroken worden en wordt er gewerkt in de bestaande rioolbuizen. De werken nemen ook maar een beperkte tijd in beslag. Tegen eind november moeten de werken klaar zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat