VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Morgen is er een testdag van Be Alert. Wie ingeschreven is moet morgen donderdag een test sms ontvangen. Zo wil de overheid regelmatig alles uitproberen voor het geval het eens echt nodig is. Be Alert wordt al regelmatig ingezet bij meldingen van zware branden.

Piet Degroote heeft dinsdagavond op televisie tijdens een interview aangekondigd dat hij zijn ontslag als burgemeester van Knokke-Heist zal indienen. Hij wil niet meer met dezelfde mensen de kustgemeente besturen. Hij sluit niet uit dat hij bij de verkiezingen volgend jaar met een andere partij opkomt.

Nog in Knokke wordt alles voorbereid voor de Zoute Grand Prix. Er is terug een grote veiling met heel wat loten, er is de Grand Prix en de GT Tour. Er worden terug heel wat deelnemers verwacht voor de Zoute Grand Prix die duurt tot en met zondag 8 oktober.

In Oostende is het aftellen naar de grote Oktoberfoor die nu vrijdag start. Er zijn 72 attracties op vier verschillende pleinen. Er zijn dit jaar ook drie nieuwe attracties in Oostende met onder meer de kindermolen Aladdin. De Oktoberfoor in Oostende duurt tot en met 5 november.

De Tsjechische president was dinsdag te gast in Brugge. Hij kwam naar de openingszitting van het Europacollege die plaatsvond in het Concertgebouw op het Zand. Hij genoot gisteren ook van een biertje in een zaak in de Wollestraat.

Visgro wil volgend jaar starten met een opleiding visspecialist. Zo willen ze personeel of uitbaters vinden voor vishandels of -kramen op de wekelijkse marktdagen. In Brugge zijn het aantal viswinkels de laatste jaren flink verminderd. Gelukkig zijn er twee nieuwe handelaars gestart, met name in Sint-Kruis en in Sint-Andries.

De gemeente Jabbeke investeerde in de aankoop van nieuwe voertuigen. Het bestuur kocht een tractor met maaier, een kraan, nieuwe vrachtwagens en ook bestelwagens.

En nu zaterdag wordt er in Jabbeke een ezelkeuring gehouden, een initiatief van de burgemeester die zelf ezels houdt.

In Moerkerke zijn ze tevreden met de weervoorspellingen voor komend weekend. Ze verwachten bijzonder mooi weer. Dan is er immers het kermisweekend met op zaterdag kermiskoers, ‘Moerkerke Klinkt’ aan het kasteel en op zondag rommelmarkt, kermis, verkoop op straat en infostandjes van de plaatselijke verenigingen. Verder is er op zondag een modeshow en is er een optreden van Jacco Ricardo die zal zorgen voor de nodige sfeer.

En ook in Zwankendamme is er komend weekend kemis. Op zaterdag is er een petanquetornooi en een kermisfuif en op zondag een kermisbingo ten voordele van de carnavalsvereniging ‘De Lekkerbekken’. Het hele weekend lang kan je er ook het schietkraam ‘Tir Stef’ terugvinden, na al die jaren al een echt begrip geworden op de kermis.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat