VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Op 84-jarige leeftijd is in Brugge Etienne Mommerency overleden. Hij was beroepshalve luchtverkeersleider maar was ook goed gekend in het verenigingsleven. Hij was succesvol regisseur van tal van stoeten en processies, een fakkel die hij destijds had overgenomen van Frans Vromman. Etienne Mommerency werd zelfs ereburger van Koksijde voor zijn inzet voor de Garnaalstoet. Hij was ook de toenmalige regisseur van de Reiefeesten en van tal van toneelgezelschappen. De uitvaart is gepland nu woensdag in de kerk van Sint-Michiels.

Door een vakbondsactie werd donderdag niet alle restafval opgehaald in Brugge. In de sectoren 3 (Assebroek en Sint-Kruis) en sectoren 4 (Koolkerke en Lissewege) is het afval blijven staan. Er komt geen inhaalronde. Het aantal stakende ploegen bij IVBO was beperkt. Er was vooral hinder voor de busgebruikers van De Lijn.

Het Lapperfortbos in Sint-Michiels krijgt een nieuwe boswachter. De vroegere boswachter gaat nu namelijk op pensioen. Nu zondag mag hij de laatste wandelaars rondleiden in het bos.

De Zandberghoeve in Oedelem mag dit weekend terug open. Alles werd er grondig gedesïnfecteerd, een bijzonder dure opdracht. De bekende feestzaal ging drie weken lang verplicht dicht nadat begin de maand september de ene na de andere bezoeker ziek thuiskwam na een feest in de zaak. Deze gasten bleken allen besmet met de ‘Shigellabacterie’, een exotische bacterie. Er zullen dit weekend nog geen feesten plaatsvinden maar het restaurantgedeelte zal wel al open zijn. Er moesten tot nu toe al heel wat feesten geschrapt worden.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat