VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Op de wekelijkse donderdagmarkt in Oostkamp vond je vandaag een infostand van Fairtrade in het kader van de ‘Week van de Fairtrade’. Met de actie wilde men de marktgangers bewust maken om meer te kiezen voor Fairtrade-producten waarvoor de producent beter vergoed wordt.

De zadeldiefstallen in manèges in West-Vlaanderen zijn opgelost. De verdachten konden ingerekend worden. In de Kempen vonden de speurders heel wat gestolen zadels en cash geld terug bij een huiszoeking.

Het Buurtcentrum d’Oude Stoasie in Zeebrugge heeft naar aanleiding van Werelddierendag geld ingezameld voor het dierenpark de Landdijk in Zeebrugge. Ze konden aan voorzitter Bart Vantorre een cheque van 110 euro afgeven, bestemd voor de werking. Het dierenpark zit in het nieuw. Het was Marc Vrielinck die er destijds mee gestart is.

In het Mintus woonzorgcentrum de Vliedberg in Brugge is ere-schepen Wilfried Wouters overleden. Hij was 30 jaar actief als gemeenteraadslid in Brugge, was vijf jaar schepen en ook voorzitter van IVBO en Citelec dat toen al het elektrisch rijden in de steden promootte. Wouters was ereburger van Split en dat voor zijn blijvende promotie voor het prachtige Kroatië, het land waaraan hij helemaal verknocht was.

Op het Verweeplein in Knokke is er komend weekend kermis. De foor zal van vrijdag tot en met maandag open zijn. Op 1 december opent op hetzelfde plein dan de ijspiste. Halverwege november begint de opbouw ervan. Het gaat om een piste met echt ijs.

Het evenement Wintergloed wijkt af van het parcours. De organisatie doet dit keer een andere wijk aan waaronder het Jan Van Eyckplein en gaat ook richting Sint-Annakerk. Het Zand wil men bewust vermijden want daar wordt het extra druk met een week lang rechtstreekse uitzendingen van een liefdadigheidsevenement van de Staatsomroep.

En de stad Brugge doet er alles aan om hun stadsmedewerkers te laten stoppen met roken. Het is een aanpak samen met schepen voor personeel Pieter Marechal. Die zal volgende week maandag zijn strategie toelichten aan de pers.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat