VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Morgen zaterdag is het werelddag van verzet tegen armoede. In Brugge gaat dat gepaard met een stoet door Brugge, van het Dumeryplein naar de Markt waar er toespraken zullen gehouden worden. De deelnemers zullen vergezeld worden door de Socialistische Harmonie Werkerswelzijn.

Na het overlijden van ereschepen Wilfried Wouters opent het Brugse stadsbestuur een rouwregister. Bruggelingen kunnen een boodschap achterlaten in het register voor de familie van de overleden Brugse politicus. Hij was dertig jaar actief in de plaatselijke politiek voor de socialisten.

Het winkelcentrum B Park in Sint-Pieters bestaat vijftien jaar. Dat zal gevierd worden op zaterdag 21 oktober. In alle winkels worden die dag acties gehouden voor de klanten.

Nu zondag wordt de marathon gelopen in Brugge. De organisatoren kiezen voor de richting naar Damme via Koolkerke en doen ook nog een grote ronde in deelgemeente Sint-Michiels. De marathon zal zondag voor heel wat hinder zorgen. Het parcours is immers volledig autovrij.

Volgende week vrijdag is het in Brugge de dag van de jeugdbeweging. Dan mogen alle kinderen in het uniform van hun jeugdbeweging naar school. Ook is er die dag ’s morgens al een bijeenkomst op het Stationsplein in Brugge kant Sint- Michiels. De jeugd zal er kunnen genieten van een ontbijt.

De Franstalige nieuwszender LN24 brengt binnenkort terug een reeks over Knokke Heist. De reportage komt op een ideaal moment, net voor de herfstvakantie. De kust verwacht dan ook weer een topweek. In alle badplaatsen zijn dan heel wat Halloween-activiteiten gepland.

In Piva in Antwerpen werd donderdag de wedstrijd voor de kristallen kroon gehouden met de wedstrijd voor de beste boerenpaté. Keurslager David uit Moerbruggge was één van de laureaten.

De vzw Promovis heeft een cheque van 5500 euro geschonken aan de MUG Helicopter met standplaats aan het AZ Sint-Jan in Brugge. Ze hebben meer dan 1000 visjes gebakken op de Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort. Zo draagt ook de visserij haar steentje bij voor de levensreddende MUG Heli van de vzw IMDH.

In de toekomst wil de Marine in Zeebrugge terug de deuren open zetten voor het publiek waardoor liefhebbers dan weer gebruik zouden kunnen maken van hun zwembad. Dat kon de voorbije jaren voor individuelen en sportclubs op vastgelegde uren. Het werd door Defensie als positief geëvalueerd.

De fontein in het Brugse Astridpark is momenteel buiten werking. De filters moeten nagezien worden en in de vijver moet er gebaggerd worden. Tot eind deze maand oktober zal de fontein van het park niet functioneren.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat