VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Unizo West-Vlaanderen heeft donderdagavond de beloftevolle KMO van het jaar en de KMO van het jaar bekend gemaakt. Het gaat respectievelijk om Biometriq uit Kortrijk en Visix uit Roeselare. De uitreiking vond plaats in het bedrijf Inofec in Tielt.

De Portugese president is op staatsbezoek in ons land. Hij zakte donderdag af naar Zeebrugge en Brugge. Hij bracht een bezoek aan de haven, werd ontvangen op het Stadhuis, bracht een bezoek aan het Groeningemuseum en ontmoette ook Portugese studenten van het Europacollege.

Op de E40 snelweg in Gistel gebeurde donderdag in de late namiddag een zwaar verkeersongeval. Een wagen kwam er onder een trailer terecht in een file. De Nederlandse bestuurder is overleden, twee van zijn kinderen liepen zware verwondingen op. De snelweg was een tijdlang afgesloten voor alle verkeer met een lange file als gevolg.

Beweging Net heeft donderdag op de gemeenteraad in Torhout taart aangeboden aan de raadsleden. Ze wilden hen zo bedanken voor hun inzet. Ze krijgen niet steeds de waardering van de bevolking die ze verdienen, zo klonk het.

De Brugse politicus Pablo Annys zal de lijst trekken voor Vooruit in West-Vlaanderen voor het Vlaams Parlement. Hij is ook lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. Melissa Depraetere doet dat voor de Kamer. Voor de CD&V trekken de dames Hilde Crevits en Nathalie Muylle de lijsten in West-Vlaanderen.

Bruggeling Kurt Deklerck, de succesvolle rolstoelsnooker-kampioen, mag voor z’n discipline naar de wereldspelen in Thailand. Die zijn gepland in de maand december. Zijn verplaatsing kost heel wat geld. Hij wil nu een oproep doen naar kandidaat-sponsors voor de verre reis van hem en zijn begeleider. Hij kan immers niet rekenen op een tussenkomst van een federatie.

De gemeenteraad van Ruiselede heeft donderdagavond de fusie met Wingene goedgekeurd. In Wingene wordt dat nu maandag besproken op de gemeenteraad. De gesprekken tussen beide gemeenten lopen al een tijdje en komen dus in een finale fase terecht.

Een onbekende is nog steeds bezig om op tal van gevels tags te plaatsen in het Brugse. De verdachte sloeg onder meer toe op de gevel van slagerij De Fruyt in Assebroek. Daar zijn ze allerminst opgezet met de ongevraagde opschriften.

De Brugse politie controleert nu ook op het gebruik van de gsm tijdens het fietsen. Heel wat fietsers negeren dat verbod immers, zo blijkt. Ze riskeren nu een boete van 174 euro. Agenten gaan ook extra controleren op de verlichting want nog teveel fietsers rijden in het donker zonder verlichting. En dat kan zorgen voor gevaarlijke situaties, zeker nu het almaar langer donker wordt.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat