VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Aan de Vlaamse kust verwachten ze vanaf nu twee drukke weken. De Walen hebben nu al hun herfstvakantie en komen zodoende naar zee. Volgende week is het dan aan ons wat die vakantie betreft. De spreiding is voor de toeristische sector een meevaller. Ook in Nederland hebben ze deze week al herfstvakantie, onder meer in het vlakbij gelegen Zeeland.

De Brugse schepen van stedelijk onderwijs en burgerzaken Jasper Pillen verliest z’n zitje in de Kamer wegens het ontslag als Justie-minister van Vincent Van Quickenborne. Die laatste keert nu terug naar de Kamer. Pillen beschouwt z’n werk op nationaal vlak evenwel niet als afgerond en is dan ook strijdvaardig met het oog op de verkiezingen van volgend jaar. Hij wordt lijsttrekker voor Open VLD in West-Vlaanderen. Hij wil dus snel terugkeren naar de Kamer.

De gemeenteraad van Brugge komt vanavond opnieuw bijeen. Op de agenda staan er 29 punten en 14 vragen van raadsleden. Heel wat vragen hebben te maken met toerisme. Veel Bruggelingen vinden het veel te druk met de massa toeristen. Er is ook een vraag omtrent de realisatie van een overkapping bij de internationale bussen aan de achterkant van het station in Brugge.

Er mag van het Brugse schepencollege een wintereditie komen van de pop up bar Visart in het Graaf Visartpark. De bar mag open van 15 tot 24 december. De initiatiefnemers organiseren die bar inmiddels al enkele zomers lang.

De brandweer werd opgeroepen naar de Ringlaan  in Ichtegem voor mazoutverlies. Een onbekend voertuig zorgde daar voor een lang mazoutspoor. De brandweer moest het wegdek reinigen.

In de Groenhovestraat in Torhout waren inbrekers actief. Ze hebben ingebroken in een woning via het schuifraam. Ze gingen aan de haal met cash geld en ook met juwelen.

De expo Body Worlds in het Oud Sint-Jan in Brugge begint aan de laatste twee weken. Al heel wat scholen kwamen er op bezoek. De expo loopt nog tot en met zondag 5 november.

In Damme loopt ook het kunstevent Amare op de laatste dagen. Het is nu zondag de laatste dag. Het was een succes voor het Uilenspiegelstadje. Ze kregen er in Damme heel wat volk door over de vloer. Heel wat groepen reden de rondleiding langs de kunstwerken en de wijngaard op de site van de Blauwe Zaal.

Cercle Brugge staat op de vierde plaats in het klassement na hun 2-0 overwinning tegen AA Gent. Groenzwart won in Brugge de derby der beide Vlaanderen. Doordat Club Brugge de West-Vlaamse derby tegen KV Kortrijk verloor staat het nu achter Cercle in het klassement.

Jong Male VV blijft aan kop in tweede provinciale A. Ze hebben hun wedstrijd met 6-3 cijfers gewonnen tegen Jabbeke. Jong Male staat nu twee punten voor op Heist.

En in het basketbal heeft Avanti Brugge haar wedstrijd tegen Stella Artois Leuven gewonnen met 75-57. Een heroptredende Dries Rotsaert zorgde bij Avanti voor heel wat punten.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat