VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De stad Brugge zal langs de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis een dubbelrichtingsfietspad van drie meter aanleggen tussen de Pijpeweg en de Vierscharestraat in de Damse deelgemeente Vivenkapelle. Om de veiligheid van de fietsers te verhogen wordt een zogenaamde schrikstrook aangelegd tussen de rijweg en het fietspad. De werken starten begin volgend jaar en zullen 325.000 euro kosten.

Nu zaterdag 28 oktober is het in Brugge “Iedereen Klassiek”. Er zijn tal van activiteiten in het Concertgebouw op het Zand maar ook op andere locaties in de stad. Zo zal er op de Markt gezongen en gedanst worden. Op tal van plaatsen in de binnenstad staan er al reclameborden voor het evenement van nu zaterdag.

In de Vossebeekstraat in Ichtegem is er dinsdag een gaslek geweest. Tijdens graafwerken werd een lage druk leiding geraakt. Bij aankomst voerden de brandweer en de gasmaatschappij meteen een perimeter in.

De politie Kouter is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning in de Zwaanhoek in Oudenburg. Onbekenden hebben daar gepoogd om een raam open te pramen. Ze zijn uiteindelijk niet binnen geraakt.

In de kerk van Westkerke wordt op 16 december een kerstconcert gehouden ten voordele van de MUG Heli. Slippery People brengt er de mooiste kerstnummers.

Op 89-jarige leeftijd is Fernand Aerts overleden. Hij was gedurende vele jaren betrokken bij de jeugdwerking van Cercle Brugge waarvan heel wat jaren als jeugdvoorzitter. De uitvaart is nu zaterdag gepland in de aula van het crematorium de Blauwe Toren in Brugge.

Cercle speelt nu dinsdag 31 oktober voor de 1/16e finales van de Croky Cup, de Beker van België zeg maar. Groenzwart moet het dan opnemen tegen Zulte Waregem. De ticketverkoop voor de bekerwedstrijd is al goed gestart.

Morgen moet Club Brugge terug Europees spelen. Ze moeten het opnemen tegen het Zwitserse Lugano. Vanmiddag vertrekt de delegatie vanop de luchthaven van Oostende naar het Zwitserse Zürich.

De 23-jarige Jaron Depoorter uit Sint-Kruis is de nieuwe Prins Carnaval voor Brugge. Hij werd verkozen in het Gebarenhuis in Sint-Kruis. Twee kandidaten namen het daar tegen elkaar op. De tegenkandidaat was Jurgen Savat. Het was al lang geleden dat er zich in Brugge nog ’ns twee kandidaten aandienden voor de prinsentitel. In Zeebrugge is enkel Kimberly kandidate en in Lissewege is er momenteel nog geen kandidaat. Er waren meer dan 500 aanwezigen op het Prinsenbal in Brugge.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat