VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Het parcours met de belichting voor Wintergloed werd uitgetest en goed bevonden. Vrijdag gaan ze van start en verwachten ze de eerste Bruggelingen en toeristen. Dan starten ook de kerstmarkten op de Markt en het Simon Stevinplein, de schaatspiste en winterbar aan het Minnewater en de kerstfoor in het Koning Albert I-park. Tijdens de maand december verwacht Brugge weer meer dan één miljoen bezoekers. Het is de beste maand van het jaar geworden voor Brugge. De toeristische sector maakt zich op voor enkele drukke weken.

De handelaars van het Sint-Annakwartier en de Hoogstraat zijn bijzonder tevreden dat zij dit jaar Wintergloed in hun buurt krijgen. Voor velen is het een opsteker dagelijks heel wat extra bezoekers over de vloer te zullen krijgen. Vorig jaar trok Wintergloed richting West Brugge met onder meer het BMCC; het nieuwe beursgebouw op het Beursplein.

In Lissewege zal er nu vrijdag geen Prinsenbal gehouden worden. Er zijn geen kandidaten voor de prinsentitel. Prinses Jessey mag zo een jaartje verder doen.

Aan de oprit van de Expressweg N31 in Brugge deed zich dinsdagavond een zwaar verkeersongeval voor. De bestuurder had de controle verloren over zijn stuur en belandde met zijn wagen in de berm.

In Lissewege was er dinsdag een herdenkingsplechtigheid naar aanleiding van de herdenking van Wapenstilstand. De plechtigheid werd bijgewoond door vaderlandslievende verenigingen en leerlingen van de plaatselijke scholen. Aan het monument werden bloemen neergelegd.

Nu zaterdag zal het Stadhuis van Brugge oranje kleuren om te laten zien dat geweld tegen vrouwen niet getolereerd wordt. Regelmatig lopen ook in Brugge klachten binnen bij de politie of worden er door de rechtbank behandeld.

Nu zondag is het Dag van de Wetenschappen. Heel wat universiteiten en hogescholen werken daaraan mee en werkten een programma uit met activiteiten. De Volkssterrenwacht Beisbroek, Cozmix, zet die dag de deuren open voor het publiek.

En op het Leopoldplein in Blankenberge is de opbouw gestart voor Winterpret. Het event start op 1 december. Er is een schaatspiste, winterbar en enkele kermisattracties. Op de openingsavond komt Wim Soutaer optreden.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat