VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De spoorwegpolitie hield vandaag extra controles op de treinen. Er zijn regelmatig problemen op treinen tussen Luik en de Vlaamse Kust, zo blijkt. De politie zal voortaan meer zichtbaar aanwezig zijn. In Nieuwpoort hield de politie van de zone Westkust een controle op trams en bussen. Twee personen waren in het bezit van drugs.

Het is vandaag een drukke dag geweest voor het team van de MUG Heli. Rond 16 uur hadden ze al vijf oproepen gehad, onder meer voor een ongeval op de snelweg in Oostkamp. Een vrachtwagen was er ingereden op een werfvoertuig. De chauffeur van de vrachtwagen zat een tijdlang gekneld in zijn cabine.

Het kerstconcert van Zonta in Damme is inmiddels uitverkocht. Ze kozen voor een concert met Astrid Stockman die bekendheid kreeg via het tv-programma ‘Vive le Velo’. Rotary Brugge ’t Vrije organiseert dan weer een kerstconcert met Dana Winner.

In het natuurpark het Zwin in Knokke werden achtduizend vogels geringd. Zo wil men er vogels beter kunnen volgen. Elke winter volgen ornitologen van ’t Zwin de trektocht van de ooievaars en weten ze waar die zich ophouden.

In Brugge werden de lichtinstallaties getest voor Wintergloed dat vrijdag van start gaat. Het parcours loopt tussen de Burg en de Sint-Annakerk via tal van smalle pittoreske straatjes. Er zijn op tien locaties lichtinstallaties voorzien. Bruggelingen zijn inmiddels vol lof over de lichtkoepel op de Burg.

En Sinterklaas zal dit weekend op diverse plaatsen te zien zijn. Dazt zal het geval zijn in het Volkskundemuseum in Brugge, aan Surfers Paradise in Knokke waar hij te paard zal aankomen en op het bootje dat vaart van Damme naar Brugge, de Lamme Goedzak. De Gezinsbond organiseert en kinderen zullen kunnen meevaren met de Sint en zijn Pieten.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat